Zwanger zijn !

Ondertussen ben ik alweer over de 5 maanden heen en begin aan de laatste 4 maanden van een bijzondere periode. Leuk is dat ik altijd advies en uitleg over haren en zwanger kon geven aan degene die zwanger waren en het nu zelf mag ervaren.

Ik ervaar dan ook dat het echt klopt dat je haar voller wordt, echt prettig, maar weet ook dat het na de bevalling mega kan gaan uitvallen. Het is namelijk zo dat in deze 9 maanden je haar in de rustfase blijft, dat wil zeggen dat de overgangsfase (haaruitval) stil staat. Je haar wordt dus echt voller en daardoor kan het beter gaan zitten (dit is wel per persoon verschillend).

Na de bevalling gaat de overgangsfase zich inhalen, dat wil zeggen de haren die in de 9 maanden niet uitgevallen zijn, als nog uitvallen. Gelukkig weet ik dat ik me niet echt zorgen hoef te maken, want na 2/3 maanden zie je al de nieuwe dons haartjes verschijnen. Dat wil zeggen dat er nieuwe haren ervoor in de plaats terug komen.

Ook kleur ik mijn haar nog steeds. Er is vaak discussie over of het nu wel of niet slecht is om je haar in deze periode te kleuren of om te vormen (permanenten). Daar kan ik ook heel snel duidelijkheid in geven, want het is zo dat geen een leverancier meer producten mag gebruiken die in je hoofdhuid kunnen trekken, dus is het niet gevaarlijk of nadelig voor het kindje.

Ik ervaar nu zelf ook dat je lichaam verandert en je hormonen kunnen gaan opspelen. Ik probeer daarom extra tijd en aandacht aan mijn uiterlijk te besteden, zodat ik er zo goed mogelijk uit blijft zien en van de zwangerschap kan genieten.