Wintersport tijd !
Ieder jaar heb je toch weer zin om mooi uitgedost de piste op te gaan. Maar ja, het kan wel erg koud zijn, dus de haarbanden en mutsen komen weer voor de dag. Funest voor je kapsel, maar goed je bent aan het sporten, dus je haar mag wel een beetje sportief zitten. Tot het moment dat je ’s middags lekker zin hebt in hete chocolademelk of de apres ski tent in gaat, want dan slaat het noodlot toe……. Statisch haar.
Het springt alle kanten op behalve de goede, help !! Dit komt door de negatieve elektrische lading van het haar, maar wat kan je daar nu aan doen ?
Ik heb een paar tips voor je
* Gebruik een kam of borstel met een positieve elektrische lading, dan ontlaadt de elektrische lading zich. Je kunt het beste kiezen voor een kam of borstel die uit hetzelfde materiaal bestaat als het haar, bijv. een harenborstel of een hoornen kam.

* Kies voor producten die het statische zoveel mogelijk beperken, vraag je kapper erna, want die weet precies welke producten deze extra werking hebben.

*Bescherm je haar tegen de kou en eventueel de harde zonnestralen, je smeert ook je gezicht in ter bescherming (zelfs met een sunblok !), dus waarom je haar niet ? Het beste kun je kiezen voor producten die werken op hydratatie. Dit zijn stylingproducten die het haar verstevigen, verzorgen en beschermen, want ze houden het vocht gehalte op peil. En haar krijgt meer glans en veerkracht als het vochtgehalte op peil is.