Het nieuwe jaar is weer begonnen, dus ook een heel nieuw modejaar! Heerlijk!

Bij de trends van dit jaar wordt je eigen identiteit steeds belangrijker. Zo ook met je haar, kijk daarom eerst goed naar je gezichtsvorm. De meeste mensen weten dat niet, terwijl het erg belangrijk is bij je kapselkeuze! Je kunt met je kapsel namelijk de mooie punten accentueren en de minder mooie punten camoufleren.

Er zijn zes basisvormen: rond, lang, ovaal, vierkant, peervormig en hartvormig. Wat moet je nu wel of juist niet kiezen bij deze vormen van je gezicht?

Rond gezicht
Bij een rond gezicht moet je niet voor te veel rondingen rond en om het hoofd kiezen, want dat accentueert. Wel is het goed om iets de hoogte in te gaan of voor rechte lijnen te kiezen.

Langwerpig gezicht
Als je een langwerpige vorm hebt, vermijd je langere lengtes langs je gezicht en kies je vooral geen kapsels die omhoog staan.

Hoekig gezicht
Kies niet voor hoekige, strakke lijnen als je een vierkant gezicht hebt, maar ga juist voor rondere lijnen.

Peervormig gezicht
Bij een peervormig gezicht vermijd je volume bij de kaaklijn, maar leg je het volume juist bij de slapen.

Hartvormig gezicht
Bij een hartvorm leg je het accent bij de kaaklijn voor het mooiste resultaat.

Een ovale vorm is ideaal; bij deze vorm hoef je nergens rekening mee te houden en kun je ieder kapsel kiezen!

Het fijne is dat het niet uitmaakt of je voor kort, halflang of lang haar gaat, als je jezelf maar houdt aan deze richtlijnen. Ook een pony of lok is bij iedereen mogelijk, maar dan ook aangepast op de vorm van jouw gezicht. Je zult zien dat als je weet welke vorm gezicht je hebt, het makkelijker wordt om te kiezen bij je volgende kappersbeurt en als je twijfelt, dan kan je kapper je zeker helpen.

Succes en een heel mooi gekapt 2011!