Vorm van je gezicht en waar moet je opletten bij het kiezen van een nieuw kaspel ! 

Wat is de vorm van je gezicht en wat voor een kapsel past daarbij, als je dat niet weet is het erg moeilijk om een goed kapsel uit te zoeken. Zelf kijk ik altijd goed naar de vorm van iemands gezicht om een nieuw kapsel te kunnen bepalen. Liever trek ik hier 10 minuten extra tijd voor uit, zodat ik zeker weet dat het kapsel de mooie punten in je gezicht accentueert en de minder mooie camoufleert ! Er zijn 6 verschillende vormen van gezichten. Je kunt bij jezelf erachter komen wat jou vorm van je gezicht is door het haar strak uit het gezicht te doen en goed in de spiegel te kijken.en waar moet je opletten bij het kiezen van een nieuw kaspel !

Wat is de vorm van je gezicht en wat voor een kapsel past daarbij, als je dat niet weet is het erg moeilijk om een goed kapsel uit te zoeken. Zelf kijk ik altijd goed naar de vorm van iemands gezicht om een nieuw kapsel te kunnen bepalen. Liever trek ik hier 10 minuten extra tijd voor uit, zodat ik zeker weet dat het kapsel de mooie punten in je gezicht accentueert en de minder mooie camoufleert ! Er zijn 6 verschillende vormen van gezichten. Je kunt bij jezelf erachter komen wat jou vorm van je gezicht is door het haar strak uit het gezicht te doen en goed in de spiegel te kijken.

[koo_one_half]

jennifer1) De ovale vorm, ideaal ! Een ovale vorm is het meest ideale wat je kunt hebben, omdat de vormen in evenwicht zijn en niets in het gezicht gecamoufleerd hoeft te worden. Bij deze vorm van het gezicht kunnen alle kapsels! [/koo_one_half]

[koo_one_half_last]

sarah_jessica2) Een wat langer gezicht, oppassen voor hoogte ! Een lang gezicht spreekt voor zich, het is smal en heeft meestal een hoog voorhoofd. Probeer de langwerpige vorm af te zwakken. Dit kan door het volume aan de zijkant van het hoofd te leggen. Probeer het voorhoofd te bedekken met een pony of lok. Neem geen korte pony, want dit accentueert de lengte van je gezicht.

[/koo_one_half_last]

[koo_one_half]

minnie3) Vierkant, voorkom harde lijnen ! Een vierkant gezicht heeft een brede kaaklijn en breed voorhoofd. Camoufleer de brede, hoekige vormen. Doe dit door een kapsel met ronde vormen en vloeiende, gebogen lijnen te kiezen. Je kunt een pony of lok nemen, maar liever geen kapsel met hoeken of harde lijnen erin. Vermijd teveel volume aan de zijkant.

[/koo_one_half]

[koo_one_half_last]

beyonce4) Een rond gezicht, werk in de lengte ! Een rond gezicht spreekt voor zich. Laat het gezicht wat langer lijken en camoufleer het bolle. Het beste is om ervoor te zorgen dat het volume boven op het hoofd komt en niet aan de zijkant van het hoofd. Kies verder voor strakke lijnen en piekjes in het gezicht. Een pony of asymmetrische voorkant kan goed.

[/koo_one_half_last]

[koo_one_half]

Victoria5) Een hartvorm, werk met je haar in een peervorm ! Het hartje herken je aan een breed voorhoofd en een kaaklijn met een V-vorm. Zorg voor volume bij de kaaklijn en voorkom volume bij de slapen. Verder kun je veel kapsels kiezen: je kunt een pony of lok nemen, maar kies liever niet voor een kapsel met haren strak uit het gezicht of met veel volume aan de bovenkant.

[/koo_one_half]

[koo_one_half_last]

kelly6) Een peervorm, kies voor een kapsel met een hartvorm ! Deze vorm is het tegenovergestelde van een hartje; namelijk een smal voorhoofd en juist een brede kaaklijn. Zorg dus niet voor volume bij de kaaklijn, maar creëer volume bij de slapen. Probeer evenwicht aan te brengen. Een pony of lok kan goed, maar zorg daarbij wel voor volume boven op het hoofd.

[/koo_one_half_last]