Een voorjaar met het accent op de voorkant !

Het is misschien een beetje vroeg om al over de nieuwe voorjaars-collectie te schrijven, maar een tipje van de sluier kan ik al wel oplichten. We bobpen nog wel even door met verschillende variaties op deze coupe, maar daarover laten meer.

Wat mij nu opviel in het komend modebeeld is dat het accent van het kapsel vaak op de voorkant ligt oftewel een lok of een pony wordt een pre. Niet meer zoals we aangaven in een bepaalde lengte of vorm, maar aangepast aan de vorm van je gezicht en de totale coupe.

Een ding is belangrijk de voorkant mag sterk en bepalend zijn. Bij de geometrische kapsels zie je veel strakke rechte en wat kortere pony’s, deze mogen recht of rond zijn. De strakke bob zien we graag met een rechte pony die net iets te lang lijkt te zijn en bij lang haar hoort de nonchalante langere versie. Bij de bob in lagen zien we de lok wat vaker terug komen om het losse van het gehele kapsel te bandrukken net zoals bij lang haar. Laat dus goed je gezicht analysen door je kapper , zodat jij al precies weet wat het beste bij de vorm van jou gezicht zal passen, want het is dan makkelijker om voor een nieuwe look te kiezen zodra de eerste zonnestralen weer doorkomen.