Mariëlle Bastiaansen vertelt hoe het makkelijk anders kan.

Rond deze tijd van het jaar krijg ik vaak te horen dat mensen graag iets anders willen met hun haar, ze weten alleen niet wat. Veelal krijgen we zo tegen de winter en de feestdagen de ingeving dat er toch echt iets moet gebeuren aan ons ‘toch-nooit-goed zittende-haar’.

Een kleine verklaring daarvoor is het seizoen, dat er met zijn weersomstandigheden voor zorgt dat je haar uit model raakt. Regen, wind en vrieskou hebben een negatief effect op je kapsel en dat merk je helaas dagelijks.

Feestdagen
Voor mij is het dan ook niet gek om te horen dat het haar bij de helft van de mensen de meeste aandacht krijgt tijdens de feestdagen. Ik wil de pret niet bederven, maar een ander kapsel hoeft niet altijd de oplossing te zijn. Wisseling van stylingproducten, een andere verzorgingsmethode of een totaal andere eigen styling kan heel vernieuwend werken en scheelt ook vaak in de kosten.

Mijn tip:
Probeer eens een week iets anders met je haar te doen en dat ook vol te houden.
– Heb je krullen? Maak het eens stijl met een steiltang.
– Steek je haar eens op en neem daar iets langer de tijd voor dan normaal.
– Werk met accessoires.

Op deze manier zie je er toch net weer even anders uit. Waarschijnlijk krijg je hierdoor complimenten en kun je ook de sleur doorbreken.

Laat je eens inspireren door de modebladen en ga er zelf mee aan de slag. Zelfs met kort haar kun je met styling een totaal andere look creëren!

Bron: Vrouwonline