Styling tips voor thuis

Een nieuw seizoen, dus een nieuwe coupe ! Je verlaat de kapper en je haar zit top ! Maar dan de volgende ochtend, dan moet je het zelf in model proberen te krijgen en dat is soms best wel moeilijk, vandaar een paar stylingtips om te zorgen dat je het zelf ook weer net zo krijgt als dat de kapper het had gedaan !

Als eerste adviseer ik je om een foto te maken na het kappersbezoek. Je denkt dat je wel kunt onthouden hoe het zat, maar heb ik gemerkt dat de meeste gaan twijfelen. De foto kan je naast je spiegel hangen en zo kun je precies zien, waar het volume was aangebracht, of het haar naar voren of naar achteren gestyled was en bijvoorbeeld waar de scheiding moet zitten.
Let ook goed op als je bij de kapper zit hoe deze het haar föhnt, vraag eventueel of je zelf een stukje mag proberen, want dan kan de kapper zien of je de föhn goed vasthoud. Het is nml zo dat de richting van de wind van de föhn bepaalt of het haar naar voren of naar achter of omhaag of plat gaat zitten. Je ziet ook dat de kapper nooit droog haar gaat föhnen, dus probeer dit zelf ook niet, want dat lukt dus nooit ! Zorg dat je een stylingproduct goed in handdoekdroog verdeelt (ook bij de aanzet), kam het door en besef hoe je haar opdroogt zo valt het ook. De kapper is door zijn ervaring handiger, dus als je het zelf doet zorg dan dat je meer volume maakt dan je uiteindelijk wil. Haren gaan namelijk gedurende dag toch altijd iets platter zitten en het is altijd makkelijker voor jezelf na het stylen het haar platter te duwen dan er meer volume in te krijgen.

Als laatste gebruikt de kapper producten die het beste geschikt zijn voor je haar, van shampoo tot stylingproducten. Het beste is om deze thuis ook te gebruiken ook al vindt je het misschien duur, maar het scheelt je heel veel tijd en ergernis. Gebruik je de verkeerde shampoo (bijvoorbeeld te verzwarend), dan heb je met het stylen veel meer moeite om het goed te krijgen. Een goed stylingproduct zorgt dat je haar makkelijk in model gaat en niet geheel onbelangrijk dat het ook goed blijft zitten, dus als je het goed in model hebt gebracht dan heb je er misschien ook dagen plezier van. Geloof mij in het begin is het een strijd, maar na een aantal keer merk je dat het sneller en beter gaat, de aanhouder wint.