Marielle :

Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen opgroeien in een veilige en fijne omgeving. Kinderen moeten kunnen lachen en genieten maar zich ook verbazen en ontplooien. Daarom ben ik er trots op ambassadrice te zijn van Stichting Keyserkinderen. Stichting Keyserkinderen geeft kinderen die dat verdienen een heerlijke tijd en laat ze echt even tot rust komen.

Over Keyserkinderen:
In 2002 nam Joop Sweere het initiatief om 30 Algerijnse kinderen voor een vakantie van één week naar Nederland te halen. De keuze voor Algerijnse kinderen was gebaseerd op het feit dat deze kinderen in eigen land geconfronteerd waren met de moordpartijen van de Algerijnse fundamentalisten. Joop zocht vrijwilligers om de kinderen te begeleiden tijdens hun vakantie in Nederland. Een groot aantal mensen gaf gehoor aan zijn oproep en wij waren daardoor in staat om, mede dankzij een aantal sponsors, deze kinderen een onvergetelijke week te bezorgen. De dankbaarheid van de kinderen en hun begeleiders was hartverwarmend. En ook nu nog, hebben we contact met deze kinderen, hun ouders en hun school.

Wij, als vrijwilligers, waren geraakt toen we zagen wat zo’n week vakantie voor deze kinderen betekende en we besloten om deze activiteit een structureel karakter te geven. We kozen voor de Stichtingsvorm. Er werd een bestuur samengesteld en op 30 mei 2005 is Stichting Keyserkinderen formeel van start gegaan. We wilden de stichting aanvankelijk ‘Stichting Koningskinderen’ noemen, omdat we vinden dat elk kind verdient als ‘koningskind’ behandeld te worden. Omdat het initiatief geboren werd in het Bredase Hotel Keyser hebben we gekozen voor de naam ‘Stichting Keyserkinderen’.

De doelstelling die we hebben opgesteld, luidt als volgt:

De Stichting Keyserkinderen is een stichting bestaande uit enthousiaste vrijwilligers die kansarme kinderen een zorgeloze vakantie in het Brabantse land willen aanbieden.

Tevens onderzoekt zij de mogelijkheden om door het jaar heen de school van die kinderen te ondersteunen.

Sinds de oprichting is jaarlijks een vakantieweek georganiseerd voor kinderen uit Kosovo, Algerije en Afghanistan/ Nederland. Om te komen tot een juiste doelgroep en een goede afstemming op die doelgroep wordt samengewerkt met ambassades, Mensen in Nood, Vluchtelingenwerk en organisaties in de landen zelf. Daarnaast onderzoekt de Stichting Keyserkinderen ook mogelijkheden om door het jaar heen bijvoorbeeld de school van de kinderen te ondersteunen. De middelen om deze activiteiten te organiseren komen vooral van sponsors die een tafel reserveren tijdens het inmiddels jaarlijkse fundraisingsevent in de Grote Kerk van Breda. Daarnaast geven organisaties en individuen financiële schenkingen en schenkingen in natura, bij de organisatie van het fundraisingsevent en bij de invulling van de vakantieweken.