Spectrum Haircolor Event & Haircolor Ambassador of the year 2010

Spectrum Haircolor Event & Haircolor Ambassador of the year 2010

Tijdens het Spectrum Haircolor Event van 6 september jl., dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd, ontving Leontien van Moorsel uit handen van voorzitter Fulco Pistoor de Award voor Haicolor Ambassador of the year 2010.

In de supertrendy Factory 010 in de Maassilo in Rotterdam, waar ca. 500 enthousiaste kappers genoten van spectaculaire haarmodeshows, nam een trotse Leontien de award in ontvangst. Leuk detail was dat het haar van Leontien regelmatig gekleurd wordt door de voorzitter van Het Spectrum.
Presentatie van deze avond was in handen van Marielle Bastiaansen, o.a. bekend van RTL4’s Looking Good. De Haircolor Ambassador wordt jaarlijks gekozen door de leden van de grootste kappersvereniging van Nederland, Het Spectrum.
Voornaamste reden dat de keuze op Leontien was gevallen is omdat zij opvalt door haar coupe en fantastische haarkleur en daarmee een voorbeeld is voor de Nederlandse consument.
 Leontien werd als Haircolor Ambassador of the Year voorgegaan door Conny Breukhoven (’97), Caroline Tensen (’98), Fabienne de Vries (’99), Cindy Pielstroom (’00), Patricia Paay (’01), tv-kok Rudolph (’02), Georgina Verbaan (’03), Victoria Koblenko (’04), Inge de Bruijn (’05), Judith Osborn (’06), Myrna Goossen (’07), Lieke van Lexmond (’08) en Fiona Hering (’09).
De avond werd geopend door drie leden van Het Spectrum, te weten Daphne Veld, Betlem Taravilla en Fulco Pistoor. Zij lieten de nieuwste technieken en de komende trends in haarkleuren zien; de Spectrum Haarkleurlijn, gebaseerd op Essential Looks.
Aansluitend was een blok Avant Garde, waarbij Kelly Derks, Cindy Stoopen, Betlem Taravilla en Jose Cox extravagante up-do’s demonstreerden.
Eerder op de avond werd in een tweede zaal een vaktechnische uitleg van de kleuren en technieken gegeven, via een leerzame Look&Learn.
De eindresultaten werden later in de zaal op het grote podium getoond. Er werd aandacht gevraagd voor het goede doel Hair Heroes, wat geld inzamelt voor de stichting Stop Kindermisbruik. Deze stichting zet zich in om de kinderprostitutie in Zuid-Oost Azie tegen te gaan. In de slotfase van het rehabilitatietraject kunnen de meisjes een kappersopleiding volgen om zelfstandig te kunnen leven en krijgen zij de mogelijkheid om een eigen kapsalon te openen.
Hierbij speelt Hair Heroes tevens een belangrijke rol, via het leveren van financiering voor klaslokalen, kappersbenodigdheden, lesmateriaal en educatie voor de trainers. Een zeer aangrijpend filmpje ontroerde de aanwezigen zichtbaar en na afloop klonk een spontaan applaus. Het publiek genoot vervolgens van een fantastische catwalkshow, waarin bijzondere kapsels, prachtige haarkleuren, geweldige fashion en mooie visagie samengevoegd waren. Echt een inspiratiebron voor de enthousiaste aanwezigen. Het team kappers stond onder leiding van Betlem Taravilla, creatief bestuurslid van Het Spectum.

 De avond werd afgesloten door rockband STEREO. Deze band kwam voort uit het programma Rock Nation van RTL 5. Een speurtocht naar jong Nederlands rocktalent leverde dit zestal op. Het stel woonde een tijdlang in een huis in Den Haag, waar gewerkt werd aan muziek en de band langzaam vaste vormen begon aan te nemen. ‘Als we elkaar in de kroeg tegen waren gekomen, hadden we waarschijnlijk ook een band gevormd’. Ze vullen elkaar perfect aan, omdat ze heel verschillende muzikale achtergronden hadden maar toch dezelfde muzikale ambities delen. Niet een alledaagse keuze, maar zeker trendzettend en anders. Een spetterende afsluiting van een zeer geslaagd evenement, met volop inspiratie voor de Spectrum leden.