Ontbijt interview in Top Hair

Ontbijt bij Mariëlle Bastiaansen 
Tekst en foto’s: Wolfgang Peppmeier

In de serie ontbijtinterviews leest u in deze TOP HAIR de nieuwste aflevering met Mariëlle Bastiaansen. Mee aan de ontbijttafel: haar partner Willem Loosecaat van Nouhuys en haar ouders

Mariëlle Bastiaansen is bekend  van het populaire televisieprogramma Looking Good dat wekelijks ongeveer één miljoen kijkers trekt. Tijdens dit programma op RTL 4 krijgen mensen een betere uitstraling door middel van een nieuw kapsel en passende kleding.

Een gigantische promotie voor het kappersvak. Het huis van Mariëlle en Willem staat achter een hoge haag in een buitenwijk van Breda. Zij kochten de twee panden zes jaar geleden van een hoveniersfamilie die in het voorste gebouw woonden en in het tweede pand erachter hun bedrijf hadden. Willem voegde beide gebouwen samen door middel van een derde gebouw ertussen. De ruime eetkamer met een hoge tafel verbindt de keuken in het voorste gedeelte met de living in het achterste gebouw.

Dancing on ice 
Op een zeer mooie dag begin september zit ik dus bij Mariëlle Bastiaansen aan een rijkelijk ontbijt met veel soorten vis. “Ik eet zelf graag vis”, zegt zij en bovendien kom ik net uit Zweden terug, waar vis bij je ontbijt heel normaal is. Ik volg op dit moment een dieet waarbij ik zo min mogelijk koolhydraten eet. Als ik vis eet zonder brood erbij, ben ik gezond bezig en blijf ik toch binnen mijn dieet.
Wij moeten ons lichaam gezond en fit houden, verantwoord eten, bewust leven en veel bewegen. Wat beweging betreft gaat het op dit moment heel goed. Ik zit op de reservebank voor ‘Dancing on ice’. Dat betekend zes keer per week hard trainen. Ik heb nooit echt schaatsen geleerd behalve wat rondjes op de dorpsvijver. Maar ik vind het buitengewoon prettig.”

Op de boerderij
Pa en Ma wonen nog steeds op de boerderij in Prinsenbeek enkele kilometers verderop, waar ook Mariëlle en haar twee zussen geboren zijn. “Wij hadden zo’n 60 koeien en varkens en deden ook nog aan akkerbouw, lacht Leny Bastiaansen. Dat soort boerderijen bestaat nergens meer, een gemengd bedrijf met van alles en nog wat. Er zijn tegenwoordig alleen nog maar productiebedrijven die zich op maar één ding moeten concentreren.” Mariëlle “Op de boerderij van mijn ouders was het altijd oergezellig. Gelukkig mocht ik, samen met Willem, nog eens genieten van dat leven.
Toen wij dit huis kochten en wilden verbouwen, vroegen we mijn ouders of wij een maand bij hen mochten wonen. Uiteindelijk hebben we er een jaar gewoond omdat de verbouwing ingrijpender werd dan gedacht.
” Willem: “Het was een fijne tijd en we hebben het heel goed gehad. Het eten werd voor ons verzorgd en s’avonds gingen we kaarten.
“Jos Bastiaansen: “Dat zouden we echt vaker moeten doen. Wij wonen maar drie kilometer van elkaar maar het komt er gewoon niet van omdat iedereen zo druk is.” “Met kerst organiseren wel soms een walking diner”, zegt Mariëlle die met verse koffie uit de keuken komt. “Mijn twee zussen wonen namelijk ook in de buurt. Dan beginnen we hier met een borrel en gaan daarna naar de eerste zus voor het voorgerecht. Voor het hoofdgerecht gaan we naar mijn andere zus en vervolgens zakken we af naar de boerderij van onze ouders.”

Looking Good 
Vanaf dit seizoen kunnen mensen zichzelf opgeven voor een metamorfose bij Looking Good. Mariëlle: “Daardoor krijgen we mensen die zelf gemotiveerd zijn om hun uitstraling te verbeteren. In ons programma attenderen wij mensen op hun mooie kanten. Bij veranderingsprocessen kun je het beste met de buitenkant beginnen. Binnen enkele uren kun je een metamorfose ondergaan en heb je direct succes. Dat werkt onmiddellijk door naar je binnenkant. Je voelt je beter en dat straal je uit. Je ziet het direct aan de lichaamshouding en de manier van bewegen. Ook je eerste indruk, die je niet meer over kunt doen, wordt positiever.”

Mariëlle begon 22 jaar geleden als kapster in een zaak van Cosmo Hairstyling. Vervolgens heeft zij één jaar lang vijf dagen per week een opleiding gevolgd voor visagist, grimeur en stylist bij Le Compte in Amsterdam. In die tijd deed zij al freelance werk voor theater en televisie. Toen kwam zij in de Wellastudio in Amstelveen terecht waar zij later studioleidster werd. Zij was daar zo’n zeven jaar. Tussentijds werkte zij al voor de televisie, onder andere in het programma ‘Het staat je goed’ met Caroline Tensen en voor de regionale tv in Brabant.

Voor dat Mariëlle vier jaar geleden voor Looking Good ging werken, heeft zij haar zus Rian geholpen met het opstarten van een eigen zaak, Nature’s Choice, bekend van de badbruisballen en de hittepit, een kersenpittenkussen. Rian werd in 2006 jaar zakenvrouw van het jaar.
Joep Schreuder, bekend van studio sport, begon vier jaar geleden samen met Mariëlle met de productie van eigen programma’s voor diverse tv stations. Toen hebben zij een jaar geleden, samen met een aantal andere investeerders, de regionale televisiezender TV&Co gekocht.
Helemaal nieuw: Mariëlle wordt het gezicht van Babyliss Pro.

Flash
>Mariëlle Bastiaansen, geb. 1969 (37 j) in Prinsenbeek
> Sinds vier jaar Looking Good
> Te zien: elke donderdag om 21.00 uur bij RTL 4. herhaling zondags om 9.00 uur
> Vanaf okt. ambassadeur van Babyliss  Pro
> Mariëlle houdt van stedentrips en  probeert daar de sfeer en cultuur te proeven en bezoekt musea. In haar schaarse vrije tijd heeft ze graag haar familie en vrienden om zich heen.
> Mariëlle schrijft columns voor de website van Looking Good en diverse bladen. Ze presenteert wekelijks het fashion-.programma ‘Lijfstijl’ bij de regionale televisiezender Tv&Co waar zij ook aandeelhoudster is.
> www.mariellebastiaansen.nl
> www.lookinggood.nl
> www.tvenco.nl
Bron: TOP HAIR International Benelux