Ojee mijn eerste grijze haren komen door……

Je hebt het niet in de hand en je kunt het helaas niet voorkomen, maar de meeste mensen krijgen als ze ouder worden grijze haren ! De een op zijn 20e en de ander niet voor zijn 60e het is in je genen bepaald.

Gelukkig kunnen we er wat aan doen, maar wat en hoe ?
Een kleur shampoo dekt voor ongeveer 25-30% de grijze haren, dat wil zeggen dat iedere grijze haar voor dit percentage weer kleur karakter krijgt. Dit kan genoeg zijn bij beginnend grijs (hier en daar een haar).
Een spoeling dekt meestal tussen de 50 en 60 %, dus is er nog niet meer dan 50 procent van je haar grijs, dan zou je het hier nog mee kunnen camoufleren. Houdt er dan wel rekening mee dat je niet zomaar een mode tint kunt gebruiken, want deze geven die dekking niet, je zit er aan vast dat er een natuurtint als basis bij moet.
Maar wil je er niets meer van terug zien, dan kies je natuurlijk voor verf, want dit dekt 100%. Ook hier geldt weer voor mits je ook een natuurtint erbij gebruikt, maar gelukkig weet je kapper precies de mengverhoudingen.

Wel wil ik je als tip geven dat niet alleen je haarpigment verandert, maar ook het pigment in je gezicht. Hou daarom op latere leeftijd niet te veel vast aan je vroegere tint, maar laat deze aanpassen bij je gezichtskleur.

Kies je ervoor om grijs door het leven te gaan, kan mooi zijn, maar zorg dan dat je regelmatig een zilverspoeling over je haar heen laat zetten, want dat haalt de gelige gloed eruit en zorgt dat het stralend grijs wordt.

Ik ga een afspraak bij de kapper maken want volgens mij zit ik nu in de fase van een spoeling……