Ojee, grijze haren…..
Afgelopen weekend zaten we met vriendinnen bij elkaar en hadden we het over ouder worden !
Aan de meeste veranderingen die dan toetreden kun je als kapper niets doen, maar gelukkig wel aan de grijze haren. Voor grijs haar staat geen leeftijd, bij de een komt het al vroeg en bij de ander later, de een krijgt grijze haren bij de slaap en andere weer gemêleerd door de rest van het haar. Wel merken de meeste dat de grijze haren een andere structuur hebben dan de normaal en dat klopt. Meestal zijn grijze haren wat weerbarstiger, dus harder dan de rest, waardoor ze meer op lijken te vallen de rest.

Er zijn gelukkig verschillende manieren om ze te camoufleren en het percentage grijs bepaald welk product je kunt gebruiken om ze te laten verdwijnen in de rest van je coupe.
Als je nog onder de 25 % grijs zit dan kun je nog een heel eind bereiken met kleurshampoo, maar wordt het meer dan ben je al genoodzaakt een spoeling te kiezen. Een spoeling dekt ongeveer tussen de 50 en 60 %. Houdt er dan wel rekening mee dat je niet zomaar een mode tint kunt gebruiken, want deze geven die dekking niet, je zit er aan vast dat er een natuurtint als basis bij moet.

Maar wil je er niets meer van terug zien, dan kies je natuurlijk voor verf, want dit dekt 100%. Ook hier geldt weer voor mits je ook een natuurtint erbij gebruikt, maar gelukkig weet je kapper precies de mengverhoudingen. Het is wel zo dat niet alleen je haarpigment verandert, maar ook het pigment in je gezicht, deze past zich aan bij het grijs wordende haar, dus hou op latere leeftijd niet te veel vast aan je vroegere tint als deze donker was, want dan kan het geheel erg onnatuurlijke en hard overkomen en zit je snel met een opvallende uitgroei. Tja, helaas kon ik niet veel meer dan mijn vriendinnen aanbieden om een keer extra te laten kleuren, want helaas is er nog geen pilletje op de markt die grijs haar kan tegenhouden.