Mariëlle vol mamagevoel

Mariëlle Bastiaansen vol mamagevoel
door Colette Boegman

AMSTERDAM – Mariëlle Bastiaansen (39) durft eindelijk te genieten van haar zwangerschap. Door haar leeftijd en mogelijk erfelijke afwijkingen in haar familie, hield de Looking good-presentatrice er rekening mee dat haar kindje iets zou mankeren. Opgelucht: „Ik heb de uitslag van de vruchtwaterpunctie en alles ziet er goed uit! Nu kan ik onbezorgd genieten van mijn groeiende buik.”

Mariëlle is bijna vierentwintig weken in verwachting en voelt zich prima. „Ik krijg vaak te horen dat ik er stralend uitzie. Dat geloof ik ook wel, want als de kleine schopt, voel ik mij hemels. Nu heb ik er alle vertrouwen in. Mocht ik deze zwangerschap goed doorkomen, zou ik zelfs graag nog een kindje willen”, geeft de presentatrice toe.

Mariëlle had vóór deze zwangerschap nooit echt een kinderwens. „Mijn vriend Willem en ik zijn al achttien jaar samen en ik dacht dat het hoofdstuk kinderen was afgesloten. Totdat Willem op een dag voorzichtig over het onderwerp begon. We besloten in het diepe te springen en niet de tijd te laten beslissen. Iets waarvoor ik nu zo dankbaar ben.”
De geboren Bredase raakte na enkele maanden zwanger. „Echt wonderbaarlijk dat het zo snel ging. Ik heb jarenlang roofbouw op mijn lichaam gepleegd. Ik was altijd aan het lijnen, hield van borrelen, rookte veel en had weinig tijd om te slapen.
Mijn levensstijl is nu drastisch veranderd.”
Ze legt uit: „Ik ben van binnen altijd erg onrustig geweest. Ik stortte mij volledig op mijn bedrijf, tv-zender Brabant 10, waar ik nauw bij ben betrokken en mijn eigen haarborstellijn. Het lijkt wel of ik deze zwangerschap nodig had om mij daarvan bewust te worden. Nu vind ik het heerlijk om het thuis gezellig te maken. Iets waarvoor ik voorheen de tijd niet nam.”

Bron: telegraaf
Foto: persbureau van eijndhoven