Marielle op de tandem met burgemeester

Prominenten trotseren regen
door Ine Kleemans.

Mariëlle Bastiaansen voor op de tandem bij burgemeester Peter van der Velden. De regen deerde hen niet, net zo min als de rest van de prominenten zich er door liet weerhouden op de fiets te klimmen. 

PRINSENBEEK – Het regenbuitje kon de bekende Bekenaren echt niet deren tijdens de prominentenkoers van de wielerronde van Prinsenbeek gisteravond. Kasteleins, wijkagenten, tv-persoonlijkheden en zelfs de eerste burger van Breda sprongen gewoon op de fiets.

Mannen blijken nog altijd veruit in de meerderheid als het gaat om beroemdheden van Prinsenbeekse bodem; ruim veertig verschenen er aan de start.

Opvallend was toch wel oud-carnavalsprins Toon van Beurden, die de term bakfiets wel heel letterlijk had genomen en met een hete barbecue met frikadellen het rookverbod trotseerde. ‘Bloed, zweet en tranen’, waren de klanken uit het rijwiel van ‘Brabant 10’ Jan Hoppen. Winst was zijn doel en daar ging hij voor.

Deze keer zonder Mariëlle Bastiaansen, want die mocht nu voorop de tandem van burgemeester Peter van der Velden. Het eerste rondje bleef iedereen nog achter wethouder Janus Oomen, maar daarna ging het echt los. Het publiek zag toen ook De Drie Linden-voorzitter John Heller passeren op een minifiets met maquette. Oud-prins Coen de Graaf, met in de bakfiets zijn twee hofdames, flitste nu niet meer voorbij. De jonge BAK-kletser Anthony Kimenai bleek op de fiets net zo creatief als tijdens zijn buut en liet alle mannen achter zich. Tanja Davids van Stichting De Drie Linden was de snelste bekende Beekse. Bestuurders Mirjam Snijders en Wijnand Bouwman van badmintonclub De Prinsenslag, volgeplakt met shuttles, kregen de prijs voor originaliteit.

Eerder op de avond reden negentig kinderen traditiegetrouw hun Rabobank Dikke Banden Race. Zij hielden het net droog, maar tijdens de echte wielerkoers die hierop volgde, viel de regen met bakken uit de hemel. Geen probleem voor de renners en ook niet voor het publiek; dat zocht de gezelligheid dit jaar gewoon iets vroeger onder de luifel van café De Stee.

Bron: Bn de Stem