Marielle loopt mee in optocht Prinsenbeek

In het 44ste jubileumjaar van Boemeldonck wordt het toch eens tijd dat er een vrouw voorgaat in de leut. Dat vinden althans de dames van ’44 Stuks’, die zondag als prinsessen meelopen in de Grote Optocht in Prinsenbeek.

Dinsdagavond werd er nog volop geoefend.

Een van hen is tv-persoonlijkheid Mariëlle Bastiaansen, die spreekt van ‘een protest met een knipoog’. ‘44 Prinsessen aan de macht, daar hebben we al die jaren naar gesmacht’, is het motto van de groep met 44 dames. In de gelederen veel oud-hofdames, partners van oud-prinsen en andere bij het Boemeldonckse carnaval betrokken dames. In het dorp komen met carnaval nog steeds alleen mannen in aanmerking voor het hoogste ambt en dat zit de dames duidelijk dwars.

Ook de zussen Bastiaansen, Marielle, Nancy en Rian doen mee met de act.

Gisteravond had ’44 Stuks’ alweer de zesde repetitieavond. ,,We zijn allemaal geen achttien meer, dus moeten we onze pasjes en choreografie wel goed oefenen’’, aldus Bastiaansen, die toegeeft dat ook de voorpret natuurlijk niet moet worden onderschat. ,,Net als de andere voorbereidingen, zoals het maken de jurken, pruiken en spiegels.’’

Bron: www.prinsenbeeknieuws.nl