Marielle kapt op jubileum feest van de BZW in het willem ll stadion

Bruisend feest bekroond jubileum BZW

De BZW bestaat 90 jaar. Een feit dat 20 april groot gevierd werd in het Willem II-stadion. De oprichting van de Rooms-Katholieke Werkgeversvereniging in 1917 in het Diocees te Breda was het begin van de BZW.

Anno 2007 telt de BZW ruim 2.850 leden van bijna tweeduizend lidbedrijven, voert ze voor veertig plaatselijke ondernemersverenigingen het secretariaat en zijn er tien kringen. Het jubileumfeest leek aanvankelijk rustig van start te gaan met de openingsshow van Big, Black & Beautiful. Maar na het zingen van twee nummers wisten deze Sisters of Soul de aanwezigen al van de banken te krijgen.
Met muziek van The Supremes, The Three Degrees en Sister Sledge gaven de zwarte diva’s een fantastische show weg. ‘Ze namen me mee terug naar mijn jeugdjaren en brachten nostalgische gevoelens bij me naar boven’, vertelt Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen.

De swingende openingsact was voorafgegaan door een toespraak van BZW-voorzitter Peter Swinkels. Onmisbaar Swinkels maakte daarin een kwinkslag naar de actualiteit en het feestmotto ‘Samen scoort ù beter’. Hij stelde dat de BZW al ‘negentig jaar Champions League speelt’. ‘Wij acteren op het veld van onze tegenstanders en grijpen onze kansen. We verdedigen op een faire en sportieve manier de belangen van ondernemers. Maar we kiezen ook voor de aanval. Soms via de linkervleugel. Soms recht op het doel af. Soms scoren we zelf. Soms laten we een ander het winnende doelpunt maken. Altijd gaan we voor een goed resultaat voor onze leden ’, aldus de voorzitter. ‘Ik zie de toekomst positief tegemoet want er waait een goed ondernemersklimaat door onze regio. Dat is ook een resultaat van de niet aflatende inspanningen van de BZW. Als belangenbehartiger heb je een ijzersterke conditie nodig’
‘Ook ik ben zeer trots dat de BZW negentig jaar bestaat’, vult BZW-directeur Henk Oderkerk Swinkels aan. ‘Dit feest bewijst eens te meer dat we een levendige club zijn. We signaleren momenteel een sterke verjonging onder onze leden en dat is een goede zaak. Wat negentig jaar geleden begon als een vriendenclub is uitgegroeid tot een club waar je niet meer om heen kunt. De BZW is vandaag de dag nog steeds een vriendenclub met onderling vertrouwen en de bereidheid om elkaar te helpen.’ Ook Maij-Weggen erkent het belang van de BZW. ‘Deze club is buitengewoon belangrijk voor Brabant en Zeeland. Ze durft haar mond open te doen en reikt ondernemers altijd de helpende hand toe. De BZW heeft zichzelf onmisbaar gemaakt.’ Burgemeester Ruud Vreeman vertelt trots te zijn dat de BZW Tilburg al tientallen jaren als haar thuishaven heeft. ‘De sfeer binnen de BZW is tekenend voor de samenwerkingsbereidheid die er binnen het Brabantse bedrijfsleven is en ik hoop dat de BZW nog lange tijd in Tilburg blijft.