Marielle en baby Willem

Mariëlle Bastiaanse showt baby Willem
door Colette Boegman
bron: telegraaf

AMSTERDAM – Mariëlle Bastiaansen is ’plotseling’ moeder geworden van een gezonde zoon. De 39-jarige Looking Good-presentatrice, die aanstaande woensdag een geplande keizersnee zou krijgen omdat haar kindje in een stuit lag, werd vrijdag met buikkramp opgenomen in het ziekenhuis…

De kersverse moeder zit nu stralend in het ziekenhuisbed met haar zoontje in haar armen. „Toen de arts bezig was met een spoedoperatie, lag ik mijn persweeën op te houden. Ik durfde echt niet op de natuurlijke manier te bevallen.”
„Wat een wonder hè?” zegt de presentatrice terwijl zij trots naar haar baby kijkt. „Hij heet Willem, vernoemd naar zijn vader. En hij is gelukkig helemaal gezond”, zegt Mariëlle opgelucht. Vanwege de leeftijd van de presentatrice en omdat er mogelijk erfelijke afwijkingen in haar familie voorkomen, was het een spannende zwangerschap voor Mariëlle en haar vriend Willem. „Natuurlijk waren we gerustgesteld toen we goede uitslag van de vruchtwaterpunctie kregen, maar het bleef spannend.”
Mariëlle glimlacht: „De bevalling werd uiteindelijk minstens net zo spannend. Op vrijdagmorgen verloor ik ineens bloed. Van een slijmprop die je voor de bevalling kunt verliezen, had ik nog nooit gehoord. In paniek heb ik het ziekenhuis gebeld. Zij stelden mij gerust en zeiden dat het nog wel een week kon gaan duren voor de bevalling zou beginnen.”
Maar Mariëlle bleef een rare buikkramp houden en besloot weer het ziekenhuis te bellen. „Omdat ik ongerust was, mocht ik even langskomen. De arts zag dat de bevalling was begonnen. Maar we hadden nog tijd zat, dachten we. Om 19.00 uur zou ik alsnog een keizersnee krijgen.”
Terwijl Mariëlle lag te wachten tot zij aan de beurt was, kwam de arts vertellen dat er spoedoperatie tussendoor was gekomen. „Maakt niets uit, had ik gezegd. Ik lag tenslotte prima en de pijn viel nog reuze mee.”
Totdat haar vruchtwater brak. „Ik kreeg heel heftige weeën en raakte best in paniek. Mijn kindje lag in een stuit en ik wilde absoluut niet via de natuurlijke weg bevallen. Ik was veel te bang dat er iets mis zou gaan.”

Toen de arts klaar was met het ’spoedje’, lag Mariëlle haar persweeën op te houden. „Dat was zo heftig. Je gaat automatisch mee persen en dat moest ik juist niet doen. Gelukkig ging alles vanaf dat moment heel snel. Voor ik het wist lag ik op de operatietafel, zag ik Willem in een ziekenhuispakje en hoorde ik ons kindje huilen.”
Mariëlle straalt: „Wat een mooi moment. Het nadeel van een keizersnee vind ik dat je je kindje niet bij je kunt kunt houden na de geboorte. Maar toen Willem met onze kleine Willem de uitslaapkamer binnen kwam lopen, was alles weer goed. Hij liep echt naast zijn schoenen van trotsheid.”
„Een trotse vader, waarnaar ons zoontje is vernoemd is. We moeten alleen nog even kijken wat zijn voorlopige roepnaam wordt. Kleine Willem, Willempie. Lacht: „Of Willem II. Maar dat zien we nog wel. Op dit moment zijn we dolgelukkig dat alle spannende momenten voorbij is en dat we nu met volle teugen van ons wonder kunnen genieten!”

Foto: persbureau van eijndhoven