Marielle Bastiaansen sluit contracten met zorgverzekeraars

 EEN VOLLE(RE) BOS HAAR, WIE WIL DAT NIET…

Haardeskundige en voormalig tv-kapper Marielle Bastiaansen runt sinds anderhalf jaar haar unieke hairweaving studio in Breda. Bij YellSL Hairweaving draait alles om haarvermeerdering of haarverlenging bij dunner wordend haar of haarverlies. Het is tevens de eerste hairweaving salon die onlangs contracten heeft gesloten met zorgverzekeraars voor vergoedingen op medische basis.

We kunnen er niet meer omheen: haarverlies bij vrouwen tussen de 15-75 jaar is leeftijdsloos en neemt drastisch toe, al dan niet om gezondheidsredenen. Wie de oplossing niet gelijk in een pruik of haarstuk zoekt kiest voor hairweaving.

Probleemoplossend

Een hairweaving salon is op zich niets nieuws maar YellSL onderscheidt zich door de gerichte, probleemoplossende aanpak. Het blijkt vaak dé oplossing te zijn voor vrouwen en tieners met alopecia (vrouwelijke kaalheid), tijdelijk dunner haar (stress of chemo) en van nature dun haar.

Alles mogelijk

YellSL werkt met 100% natuurlijk haar dat op een veilige en duurzame manier wordt bevestigd aan het eigen haar. Je ziet er niks van maar het ‘wow-effect’ is wel direct zichtbaar. Of je nu meer volume wilt of gewoonweg langer haar, alles is mogelijk. Marielle: “Extensions zijn niet altijd geschikt voor elk haartype. Vandaar dat ik gezocht heb naar een vervangende methode die geen schade toebrengt aan het eigen haar. Dat werd deze op maat gemaakte vulling die samensmelt met je eigen haar, een kwaliteitsproduct waar ik helemaal achter sta. Het is echt maatwerk. ”

Maatwerk

Hairweaving biedt eindeloos veel mogelijkheden. Voor dunner haar na het veertigste jaar tot aan tijdelijk dunner haar. Een hippe, natuurlijke volle bos is het ideaal en de wens van ‘dubbel zo vol’ is meestal haalbaar, ook al heeft iemand korter haar. Maar ook fijn haar krijgt een extra boost in meerdere opgebouwde haarlagen. Het ouderwetse handwerk gebeurt met naald en draad, zonder enig geplak. En… met deze hairweaving kun je gewoon alles zonder problemen doen: zwemmen, sporten en douchen.

Pruik of niet?

Vroeger nam je als je haar dunner werd of tijdens/na een chemokuur een pruik. Maar soms ben je niet al het haar kwijt of wordt het gewoon wat minder. Marielle: “Wij vullen de leegte op die valt tussen geen haar of een pruik op. De kunst is om zo te werken dat niemand ziet dat dit geen echt haar is. Ik heb bijvoorbeeld een klant die al een paar jaar aan de chemo vastzit en waarbij het haar een stuk slechter is geworden. Zij voelt zich dankzij de hairweaving een stuk zekerder.”

Waarom doe je alleen nog hairweaving?

Ik geloof in specialisatie, want dan alleen kan je streven naar perfectie, daarnaast wil ik geen concurrent van de bestaande kapper zijn. De klant blijft bij haar eigen kapper komen om te verven en te föhnen. Ik ben als hairweaving specialist eigenlijk meer een aanvulling daarop.”

Wat kost hairweaving ongeveer?

“Voor 250 euro heb je al een volume behandeling, oplopend tot een heuse XL-opvulling van zo’n 600 euro. Eens per 6-8 weken wordt het haar omhoog gezet en dat kost circa 75 tot 100 euro.”

Hoe werkt de medische vergoeding?

“Mensen met een medische indicatie krijgen de behandeling vergoed. Wij hebben als eerste hairweaving salon contracten gesloten met de zorgverzekeraars om de kosten direct bij hen te kunnen declareren.”

Hoe werkt de behandeling?

“Dit is echt handwerk, op maat gemaakt, bijna couture zeg maar. Ik maak een vlechtje van het eigen haar en naai daar met naald en draad de weaving in vast. Het haar wordt in verschillende lagen verdeeld, aangepast op de persoon voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Bovendien wordt zo het eigen haar ook ontzien en heeft het niet te lijden onder een enorme verzwaring van de weaving.”

Waarom krijgen mensen zoveel complimenten na een hairweaving behandeling?

“Omdat het eindresultaat heel natuurlijk oogt. Het haar is voller, makkelijker in model te brengen en blijft ook veel beter zitten. En toch hebben de meeste mensen geen idee dat dit geen echt haar is.”

Wat voor een soort klanten krijg je over de vloer?

“Dat is heel divers. Ik heb een jonge vrouw van 19 jaar met erfelijke kaalheid wiens haar steeds dunner wordt. Omdat ze zich daar druk om maakt krijgt ze nog meer haaruitval. Sinds de hairweaving gaat het beter omdat ze er niet te veel meer aan denkt. En zo kan het eigen haar ook langzaam weer doorgroeien. Een vlotte vijftiger heeft al sinds haar geboorte vlassig, dun babyhaar en wilde nu eindelijk wel eens een volle haardos in een boblijn; ze is er dolgelukkig mee. Daarnaast heb ik dames die chemobehandelingen krijgen en daardoor haarverlies hebben. En ik heb alopecia klanten die deze haarziekte (haaruitval) al jaren hebben en zo blij zijn dat er eindelijk een oplossing voor hun probleem is.”

Wat is de leeftijdsgroep?

“Dat loopt van 15-75 jaar. Dun haar of haarverlies is leeftijdsloos. En het zijn ook echt geen zielige types maar jonge meiden, stoere vrouwen, fashionista’s, zakenvrouwen en pubers.”

Personal Question! Heb je zelf ook hairweaving?

“Ja, al twaalf jaar lang! Ik heb het destijds af laten knippen en had direct al spijt. Dat haar moest dus weer terugkomen en wel heel snel… Ik heb het nog steeds als aanvulling op mijn eigen haar omdat ik zodoende mijn eigen haar niet beschadig tijdens het stylen. Geloof me, het werkt verslavend, als je het eenmaal hebt wil je nooit meer zonder…”

Voor en Na foto’s