Marielle ambassadeur week van de ambacht

Marielle Ambassadeur voor de Week van de Ambacht

Week van het Ambacht maandag 16 april van start Van 16 tot 21 april vindt de eerste editie van de Week van het Ambacht plaats. In die week worden de ambachtelijke beroepen in de schijnwerpers gezet. Bekende Nederlanders met een warm hart voor ambachten, zoals celebraty Marijke Helwegen, stylist Maik de Boer, ex-profwielrenner Hennie Kuiper, soapster Everon Jackson Hooi en haarstyliste/presentatrice Mariëlle Bastiaansen, treden op als ambassadeurs voor de Week van het Ambacht.

Ambachten zijn dynamisch en innovatief. Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) vertegenwoordigt zo’n 40 branches, met 70.000 bedrijven waar 300.000 mensen werken. Van straatmaker tot opticien, van slager of schoenhersteller tot parketvloerenlegger. Stuk voor stuk beroepen die volop kansen bieden aan mensen die met hun hoofd, hart en handen willen werken en bovendien interessant zijn voor mensen die als zelfstandig ondernemer aan de slag willen. In veel ambachtelijke beroepen is op dit moment veel werkgelegenheid en zijn de carrièrekansen groot. Toch kiezen steeds minder mensen voor een zo’n vak. Met als gevolg dat het huidige personeelsbestand vergrijst en de deskundigheid voor bepaalde beroepen in Nederland zelfs dreigt te verdwijnen.

Tijdens de Week van het Ambacht wordt, onder het motto ‘Vakmensen máken het!’, de aandacht gevestigd op een veelzijdige sector die onmisbaar is én blijft voor onze maatschappij. De officiële opening van de Week van het Ambacht vindt plaats op maandag 16 april in de Bisschopsmolen te Maastricht. Het Servicepunt Ambachten, een samenwerkingsverband tussen CWI en HBA, coördineert regionaal alle activiteiten tijdens de Week van het Ambacht.

Ambachtelijke bedrijven en opleidingen geven een ‘kijkje in de keuken’, bijvoorbeeld tijdens de ambachtentour, ook worden er workshops gegeven. Zo geeft FNV Bondgenoten een oriëntatieworkshop op zelfstandig ondernemerschap. Meer informatie De eerste landelijke Week van het Ambacht wordt gehouden van 16 tot en met 21 april 2007 en is een initiatief van Servicepunt Ambachten, CWI, HBA en SVGB (het kennis- en opleidingencentrum voor uniek vakmanschap). Het wordt een jaarlijks terugkerend evenement. Voor meer informatie kijk op www.weekvanhetambacht.nl.