Regelmatig krijg ik “haar vragen”, wat mij daar bij op valt is dat de vragen vaak gaan over het probleem “Haar lang laten groeien”. Een voorbeeld !

Hoi marielle,
Ik heb al een aantal keer geprobeerd mijn haar lang te laten groeien. Nu zit ik weer in zo’n periode dat ik m’n haar lang wil laten groeien maar elke keer als ik dan in een rotlengte zit laat ik het toch weer afknippen. Wat ook een probleem is is dat ik een vrij hoog voorhoofd heb, als ik dan m’n haar los laat hangen (gebruik momenteel veel klemmetjes) krijg ik een vrij smal gezicht. Hoe kan ik dit probleem oplossen? Ik heb vrij dik en stevig haar.
Groetjes Ella

Dit is een veel voorkomend probleem voor velen, maar tja, wat is een rot lengte ? Ik denk dat het niet zozeer om een bepaalde lengte gaat, maar meer over het verdwenen model ! De meeste die d’r haar lang willen laten groeien gaan helaas niet meer naar de kapper. Het klinkt logisch want als je lang haar wil, dan ga je het niet laten knippen. Nou en daar gaat het fout ! Het is namelijk zo dat een model er echt na 3-4 maanden uit is gegroeid, en dan kom je op een rotlengte, je haar zit niet meer en als je het in model doet, dan zakt het er ook gelijk weer uit. De meeste laten het dan ook weer afknippen en het lang laten groeien idee is voorbij. Wat je veel beter kunt doen is, om de 2-3 maanden toch naar je kapper gaan. Je hebt namelijk voor iedere lengte haar verschillende modellen/kapsels. Vertel je kapper dat je lang haar wil, zodat hij een plannetje met je kan maken voor de verschillende lengtes. Je zult zien dat het op deze manier juist leuk is om het te laten groeien, want iedere keer heb je weer iets nieuws.
En heb je een hoog voorhoofd, zoals Ella, dan kies je voor een kapsel wat je voorhoofd met een mooie lok of pony bedekt. En ook voor alle tussen lengtes zijn er kapsels met een bedekt voorhoofd toch ? Ik kan het echt iedereen adviseren, want het is niet alleen leuk al die verschillende modellen, maar lang haar is ook een absolute trend komend seizoen !