Krullen

In ieder magazine en elk mode programma hoor je dat krullen hot zijn ! Maar welke krullen en hoe maak je ze ?

Sommige hebben geluk en zijn in het bezit van een grove slag of krul van zich zelf. Om deze zo mooi mogelijk uit te laten komen kun je het beste grove lagen in het haar laten knippen. De kapper kan bepalen welke lengte van de lagen het beste zijn voor jou haar. Als je kiest voor een styling product die de krullen extra veerkracht geeft in combinatie met een diffuser haal je het mooiste uit je eigen slag/krul.

Wil je een grove krul en heb je dit helaas niet van jezelf, kies dan voor warmte krullers. Het beste effect (wat zo lang mogelijk blijft zitten) creëer je door de krullers zo heet mogelijk in te draaien. Ook moet je de krullers goed af laten koelen en voorzichtig uit je haar halen. Gebruik van te voren een stevige versteviging in het natte haar en droog het helemaal aan. Bij het indraaien moet je er op letten dat je de bovenkant niet indraait (deze mag plat blijven) en je begint aan de zijkant van je hoofd. Draai de ene krul naar voren en de andere naar achter, dikke en dunne rollers door elkaar heen. Schud het daarna lekker los en gebruik een lekkere silk of olie voor een mooie glans !

Als je liever een wildere krullenbos wil kies dan in plaats van warmte krullers voor hotsticks (worden ook warm en zijn kleiner dan de warmte krullers). Heb je een speciale gelegenheid en wil je een glamour krul ga dan met de krultang aan de gang. Je droogt je haar op dezelfde manier als bij de warmte krullers, maar dan pak je kleine plukken die je een voor een opdraait met de krultang. Voor je de pluk in het ijzer krult spuit er dan haarlak op, dit geeft extra stevigheid en houdbaarheid. Het is ietsje meer werk, maar geloof mij het resultaat is verbluffend !