Keizersnee voor Mariëlle Bastiaansen

Keizersnee voor Mariëlle Bastiaansen
door Colette Boegman
AMSTERDAM – Mariëlle Bastiaansen en haar vriend Willem worden waarschijnlijk op 6 mei voor de eerste keer mama en papa. De 39-jarige Looking good-presentatrice legt uit: „Ons kindje ligt in een stuit. De artsen stelden voor het kindje op 4 mei te halen. Maar vanwege dodenherdenking gaat onze voorkeur uit naar de zesde.”

Mariëlle: „Ik ben tegen die tijd 39 weken en drie dagen zwanger.” Ze heeft de afspraak om haar baby proberen te laten draaien, afgezegd. „Ik had er ineens geen goed gevoel meer bij. Als ons kindje nog wil draaien, doet hij of zij dat misschien nog spontaan. En anders wordt het een keizersnee.”

Hoewel Mariëlle volop geniet van het leven in haar buik, ervaart zij de zwangerschap toch als spannend.
„Vanwege mijn leeftijd en mogelijke afwijkingen in mijn familie hielden Willem en ik er rekening mee dat ons kindje iets zou kunnen mankeren. Een vruchtwaterpunctie wees tot onze opluchting uit dat alles er goed uitzag. Alleen hebben we nu te horen gekregen dat de baby aan de kleine kant is. Maar volgens een groei-echo die ik gisteren heb gehad, is ons kindje niet te klein.”

Mariëlle glimlacht: „Ik was even bang dat de artsen zouden zeggen dat ik vanaf nu op bed moet liggen. Gelukkig is dat niet zo, want dat had ik niet zien zitten. Ik voel mij juist helemaal top. Ik wil de laatste weken nog lekker genieten van mijn zwangerschap en mij voorbereiden op het moederschap!”