Interview met Marielle in Lijf

 

Interview in Lijf’ door: Renée ter Berg (www.reneeterberg.nl)

Hoe blijf je mooi?

Op het ijs én deze zomer…

 

Ze schopte het maar liefst tot de achtste liveshow van Dancing on Ice, maar toen moest Marielle Bastiaansen helaas Dancing on Ice verlaten. Nu heeft ze weer alle tijd om zich te richten op het nieuwe seizoen van Looking Good én om de lezers van Lijf wat meer te vertellen over de nieuwe trends voor de lente en zomer op gebied van mode, beauty en haar.

 

In de shows van Dancing on Ice was uiterlijk ook erg belangrijk. Had je zelf veel invloed op hoe je er uitzag tijdens de shows?

“De dag van de liveshow was voor mij één groot feest. Ik kreeg een mooie outfit aan en er werd uren aan mijn haar en make-up gewerkt. Vooraf wist ik wat ons thema zou zijn: Abba, of Madonna. Dan keek ik op internet wat ik mooi vond en probeerde ik wel aan te geven hoe ik het graag wilde hebben. Maar ik heb ook respect voor de mensen die daar de make-up, kleding en haren doen. Ik heb me soms ook gewoon aan ze overgegeven.”

 

Hoe zorgen ze ervoor dat je er nog zo mooi uitziet, zelfs na een moeilijke kür?

“Mijn sieraden werden echt op mijn lichaam vastgeplakt, mijn haren werden helemaal vast gespoten. Je zwiert natuurlijk door de lucht en dan is het niet de bedoeling dat je haren of sieraden tegen je partner aankomen. Als ik een roos in mijn haar had of een petje op, dan werd dat aan mijn extensions vastgenaaid. Anders loop je het risico dat het valt en dat je er over struikelt. Overal was over nagedacht.”

 

Tijdens de laatste show zagen we je in een disco-outfit. Past deze look bij de trends van het komende seizoen?

“Zeker. Eigenlijk zijn er drie duidelijke stromingen in de mode op het moment. De discostijl past binnen de trend die teruggrijpt naar de jaren ’70 en ’80. Swingende kleurencombinaties, veel stoffen met print, fellere blije kleuren en veel volume in het haar. Een tweede stroming is de futuristische en romantische look. Die is geïnspireerd op de Japanse mode. Kleding met veel laagjes, ruches en gekke combinaties van stoffen, maar wel gestileerd. In het haar zie je hierbij een strakke bob met accent op de lokpartij. De derde stroming heeft sportinvloeden maar met een knipoog naar couture. Dus bijvoorbeeld een oversized sportief jack met een hele strakke broek of een oversized broek met een gestileerd truitje. Qua haar zie je hierbij de harde bob met een ronde voorkant, een combinatie van lijnen en een frisse cleane uitstraling.”

 

Wat is hét haaraccessoire van het komende seizoen?

“De dunne haarbandjes. Ik vind ze zelf ideaal als je weinig tijd hebt. Je doet ze in, borstelt je haar erachter wat omhoog en je hebt een leuk kapsel.”

 

Nog meer trucs voor een bad hairday?

“Zelf vind ik de stijltang ideaal. Je kamt je haar, doet er wat glansproduct in en gaat een paar keer met de stijltang er doorheen en het zit de hele dag goed. Verder is zo’n ronde borstel die tegelijk föhnt perfect voor thuisgebruik.”

 

Tips van Marielle:

 

Sporttip: “Schaatsen, ik wist niet dat het voor zoveel spieren goed was!”

Modetip: “Durf te combineren, kies niet telkens dat vaste setje, maar combineer kleding  met elkaar.”

Beautytip: “South beach dieet. Je hoeft niks te tellen of te wegen. Je hebt bepaalde voedingsmiddelen die je wel mag en bepaalde voedingsmiddelen die je niet mag. Je hoeft er geen honger mee te lijden.”