Interview met Marielle in de Klok

Aanstaande zaterdag verschijnt ondertaand  interview in het programmablad van NAC.

Mariëlle Bastiaansen wil jouw stem!

Vooropgesteld dat ze gisteren niet is uitgeschakeld, heeft Mariëlle Bastiaansen jullie hulp hard nodig bij haar streven om zo ver mogelijk te komen in het RTL showprogramma Dancing on Ice.
Mariëlle schaatste gisteren in de vierde ronde, waarbij er twee koppels moesten afvallen.
Mariëlle: “Het is natuurlijk te hopen dat wij daar niet bij zitten. Al was het alleen maar omdat het zó enorm leuk is om te doen. Echt, ik geniet er elke dag van.”

Samen met haar Zweedse partner Joel traint Mariëlle een paar uur per dag, elke dag van de week! “Ja, dat moet ook wel”, lacht ze. “Ik moet van ver komen natuurlijk. Zeker, ik heb vroeger wel eens geschaatst, als kind van slootje naar slootje, maar dat is toch even wat anders dan wat er in Dancing On Ice van je wordt verwacht.”

In de eerste aflevering was ook nog te zien dat Mariëlle wat onwennig was. Op het nummer ‘Oops I did dit again’ van Britney Spears keek Mariëlle nog een beetje te veel naar de grond vond jurylid Sjoukje Dijkstra. Toch ging ze door en in de tweede aflevering ging het op ‘Dancing Queen’ van Abba al een stuk beter. Vorige week vrijdag liet Mariëlle zich van haar beste kant zien op het prachtige nummer ‘Beautiful’ van Christina Aguilera. Ze toonde zich daarin meer een ballerina dan een kunstschaatster.
Mariëlle: “Vond je dat? Oh, wat lief. Maar nee joh, ik heb helemaal geen achtergrond van ballet of dans. Nooit iets aan gedaan. En dat valt me ook zo tegen, want ik dacht ‘oh, ik hoef alleen maar te leren schaatsen’. Maar het gaat natuurlijk ook om de hele choreografie, je houding en de elegantie waarmee je beweegt. Echt, ik train me kapot. Wat dat betreft heb ik hierdoor wel heel veel respect voor topsporters gekregen. Die zijn altijd maar bezig met sport en moeten daar ook elke dag rekening mee houden. Een avondje goed doorzakken is er niet bij, want dat moet je de volgende dag bezuren. En ook: je traint de hele week en dan moet het, in mijn geval, in die ene minuut gebeuren. Dat hebben voetballers natuurlijk ook: ze trainen de hele week op afwerken, maar als die kans in de wedstrijd dan komt, moet hij er wél even in! Heftig hoor!”

Gisteren schaatste Mariëlle en Joel op het nummer ‘Baby come to me’ van Patty Austin. “Ik hoop maar dat het goed gegaan is”, lacht ze charmant als altijd. “Wie weet is deze oproep overbodig, maar indien ik er toch nog in zit, zou ik willen zeggen: Kom op, NAC-supporters, steun deze Bredase en stem op mij volgende week! Ik heb jullie steun hard nodig!” Haar ijsdanspartner Joel ziet het ondanks de zenuwen van Mariëlle helemaal zitten. Hij verwacht ver te kunnen komen met haar als danspartner.“Believe me, the best is yet to come.”