Interview met Marielle in de Beau Monde

Interview met Marielle in de Beau Monde

Gekocht of geleend?
“Ik heb deze klassieke japon geleend van Jaap Rijnbende. Een tijd geleden heb ik een show voor hem gelopen en daarvoor in de plaats mocht ik wat moois van hem lenen. De jurk is niet echt mijn stijl, maar ik zag het tapijt van het Amstel hotel erin terug dus vond ik het wel gepast. Ik koop ook wel eens wat voor feesten en premières, maar dan moeten het combineerbare dingen zijn. Ik zal nooit een dure jurk kopen die je eigenlijk maar een keer aan kan.”

Last minute of carefull planning?
“Ik heb van tevoren vaak tijd nodig om te bedenken wat ik uit wil stralen. Dus ik ben altijd al een paar weken voor het feest bezig met mijn outfit. Deze japon heb ik twee weken voor het feest uitgezocht bij Jaap.”

Degelijk of hoe gekker hoe beter?
“Hoe gekker hoe beter! Ik moet alleen geen kerstboom worden. Je zult mij nooit in het zwart zien. Opvallende kleuren en opzichtige prints, daar houd ik van. Wat ik nu aan heb is een hele klassieke print, maar retro vind ik ook erg leuk. Meestal laat ik dat afhangen van de gelegenheid. Als het om make-up gaat houd ik wel weer van degelijk. Rode lippen wil ik nog wel eens proberen, maar dat veeg ik er dan ook net zo snel weer vanaf.”

Zara of Prada?
 “Zara met Prada combineren, dat vind ik spannend. Ik ben niet gebonden aan een bepaald merk. Het hoeft ook niet heel duur te zijn, als je maar een paar mooie basisstukken hebt die je kan combineren met wat goedkopere merken.”

Stressbestendig of blunderend over de rode loper?
“Helaas moet ik toegeven dat het nog wel eens voorkomt dat ik blunder op de rode loper. Niet van de stress, maar ik ben gewoon heel onhandig. Ik had bijvoorbeeld een tijdje terug voor de modeshow van Ronald Kolk een prachtige sjaal gekocht die ik om me heen had gedrapeerd en vastgezet met een ring. Daaronder had ik niet veel bijzonders aan, maar juist door die sjaal zag het er speciaal uit. Op de rode loper knapte de ring! Ik kon wel door de grond zakken! Al helemaal omdat het bij een modeshow was en iedereen op elkaars kleding lette. De hele avond heb ik me achter een plantenbak schuil gehouden.”