Interview in de Vriendin

Interview met: Antje Monteiro, Marylou Le Grand, Gigi Ravelli en Marielle Bastiaansen in de Vriendin

NIEUWE RONDEN NIEUWE KANSEN
Nieuwjaarsontbijt met Antje Monteiro, Marylou Le Grand, Gigi Ravelli en Marielle Bastiaansen
Tekst: Franc Craanen

Het nieuwe jaar gloort dus de verwachtingen zijn hooggespannen en de goede voornemens zijn weer niet van de lucht. Zangeres Antje Monteiro, beauty en fashion goeroe Marielle Bastiaansen en presentatrices Marylou Le Grand en Gigi Ravelli nestelen zich aan de Vriendin nieuwjaars ontbijttafel. De post Sex & The City dames bespreken het nieuwe jaar, dieeten, mannen en monogamie, en de onvermijdelijke goede voornemens.
Het is winters koud wanneer de vier dames binnenkomen. De ontbijttafel staat gedekt en nog voordat het interview officieel begint en de eerste glazen champagne zijn gevuld is het viertal al druk met elkaar in gesprek.

Kinderen, streefgewichten, goede voornemens, alle ingredienten voor een pittige discussie passeren de revu. Er wordt hard gelachen, gevraagd naar een tweede glas champagne en het is duidelijk dat de dames elkaar aardig vinden. Tijd voor de eerste stelling dus….

Goede voornemens komen zelden uit
Marylou: “ Precies! En daarom doe ik er eigenlijk nooit aan.”
Gigi: “Als je goede voornemens hebt moet je er gelijk mee beginnen en niet flauw tot een januari wachten.”
Marielle: “Bovendien is oud en nieuw juist niet de aangewezen datum om met goede voornemens te beginnen, want dan zit je in zo’n roes van gezelligheid en drank, en dan is het zo’n straf om ineens heilig te worden.”
Antje: “Maar er zijn ook nog andere goede voornemens toch?!”
Gigi: “ Vorig jaar had ik me voorgenomen dat ik meer aan mezelf zou denken, dat ik vaker nee zou zeggen, maar dat is niet verder gekomen dan een verwoede poging.”
Antje: “Ik had als voornemen dat ik attenter zou worden, dat ik geen verjaardagen meer zou vergeten. Ik heb van die lieve mensen om me heen die altijd bellen en steeds maar weer lieve kaartjes sturen, en zo ben ik dus zelf helemaal niet. Het is overigens niet echt van de grond gekomen. Het zit er geloof ik gewoon niet in bij me.”
Marylou: “Zie je nou wel, goede voornemens werken echt niet. Als je in November iets bedenkt dan moet je er gelijk mee beginnen. Niet zeuren, gewoon doen. En er vooral ook discreet in zijn want je wordt altijd afgerekend op het feit dat je je niet houdt aan je voornemens.”
Marielle: “Toch vind ik een nieuw jaar ook altijd wel weer gelijk staan aan nieuwe kansen. Het is een schone lei. Ik wil dit jaar mijn agenda beter in de gaten hpouden en meer leukere dingen doen.
Een jaar is zo om en voor we het weten zijn we te oud en te lelijk om nog aan goede voornemens te doen.
” Gigi: “Ik maak aan het begin van ieder nieuw jaar een lijstje met wat ik wil bereiken dat jaar.” Marylou: “Maar kijk je aan het eind van het jaar ook naar dat lijstje om te zien of het allemaal gelukt is?” Gigi: “Het is meer een lijstje in mijn gedachten. Afgelopen jaar stond op mijn lijstje dat ik leuker werk moest vinden en dat is wel gelukt. Ik studeer natuurlijk nog steeds en ik was al die vervelende baantjes zat en ik wilde graag presenteren dus die missie is geslaagd.” Antje: “Ik vind goede voornemens toch wel een fijn idee. Het is de gedachte die telt. Je bewust zijn van je kwalijke trekjes en daar verbetering in willen brengen is een mooi streven. Of het allemaal lukt is een tweede, maar zoals ik al zei: het is de gedachte die telt. Ik ga bijvoorbeeld proberen gezonder te leven dit nieuwe jaar.

Nooit meer slank
Marielle: “Ik ben ruim voor de feestdagen begonnen met lijnen want in December is het gods onmogelijk om ook maar een gram te verliezen. Ik doe South Beach, geen koolhydraten.
” Marylou: “Is Sonja Bakker wel blij met het South Beach dieet?”
Marielle: “Ik heb alle mogelijke dieeten al gedaan en South Beach is het enige waarbij ik me lekker voel.”
Antje: “Vrouwen zijn zo onverbiddelijk over elkaars lijf, afschuwelijk vind ik dat.” Marylou: “We kijken natuurlijk allemaal naar elkaar maar ik ben nooit afgunstig. Ik vind het juist te gek om een mooie vrouw te zien.”
Antje: “ Ik vind de ander altijd mooier. Mooiere benen, mooiere borsten, mooiere billen. En iedereen is altijd slanker dan ik. Ik ben altijd heel ontevreden over mezelf als ik naar mooie vrouwen kijk.”
Marylou: “Maar dat moet je nooit tegen je eigen vent zeggen. Als ik en mijn man over straat lopen en ik zie een lekker wijf, dan roep ik dat eerder dan hij. Expres, want ik ken zijn smaak, en dan kan hij zeggen dat ik veel mooier ben.”
Antje: “Oh nee, ik zou helemaal gek worden als ik samen met mijn vent naar een mooie vrouw moet gaan zitten kijken. Dan zou ik hem de hele avond in de gaten houden, en bovendien ook diep ongelukkig zijn.”
Gigi: “Ik ben ook jaloers hoor op andere mooie vrouwen. Zeker als mijn vriend er heel lang na zit te staren. Kinderachtig van me maar waar.”

Monogamie is hip
Marielle: “Iedereen gaat wel eens vreemd, dat weet je gewoon. Ik ben veertien jaar met mijn geliefde en dat is een hele lange tijd. Mijn man is in mijn beleving de enige man die niet vreemd gaat, en ik ben in zijn beleving de enige vrouw die niet vreemd gaat. Als er ooit wat zou gebeuren dan is dat onbespreekbaar want we zijn zo ongelooflijk van elkaar, houden zo het meest van elkaar.”
Antje: “Maar je word toch gillend gek als je merkt dat je man vreemd gaat?”
Marielle: “Ik zou het veel erger vinden als hij met zijn hoofd en zijn hart bij een ander is.” Antje: “Ik vind het bijzondere aan een relatie juist het vrijen. Dat maakt het anders dan de relatie met een goede vriend of met je broer, en als mijn vriend dat lichamelijke met een andere vrouw zou delen, dan zou ik dat zo niet seksy vinden.”
Marylou: “Als je zoveel van elkaar houdt dan moet je elkaar ook niet voor schut zetten door vreemd te gaan.”
Antje: “Precies want als een man vreemd gaat dan zegt hij gewoon even tegen je dat hij die andere op dat moment, als is het maar tien minuten, die andere vrouw leuker vindt dan jou. En dat vind ik een onverdraaglijke gedachte.”
Gigi: “Ik denk dat vrouwen de verleiding ook makkelijker kunnen verstaan dan de man.” Marylou: “Kijk naar Seks & The City, dat waren wel ondeugende vrouwen maar ze waren wel trouw als zee en man hadden. Zelfs die Samantha, een briljante rol van Kim Catrall trouwens, was trouw toen ze aan de man geraakte. Ze was alleen maar die rond neukende slet toen ze single was.”
Marielle: “Als ik single zou zijn zou ik ook helemaal uit mijn dak gaan.”
Marylou: “Ik heb nu ik onder de pannen ben ook helemaal geen behoefte aan dat bed hoppen.”
Gigi: “Mannen denken met hun geslachtsdeel, die zien een lekker wijf en willen seks.” Marylou: “Ik zie een paar leuke ogen en ben dan benieuwd naar zijn verhaal, meer niet. Flirten is natuurlijk altijd leuk. Ik zwaai ook wel eens naar iemand als ik in de file sta. En als ze terugzwaaien is mijn dag weer goed. Klaar, einde verhaal.”

Flirten is een vrouwending
Gigi: “Dat denk ik wel ja. Ik ben een absolute flirt. Ik kan heel goed heel lief en verlegen kijken.”
Marylou: “Ik kan wel flirten maar ik vertel ook binnen vijf minuten dat ik gelukkig getrouwd ben en kinderen heb. Dat schrikt af, geloof me.”
Marielle: “Ik durf echt direct te zijn en tegen een man te zeggen dat ik hem mooi vind of dat hij een leuke lach heeft. Het is veilig flirten want ik heb toch een relatie. Ik heb een paar vrijgezelle vriendinnen en die vinden het een stuk moeilijker om zo op een man af te stappen. Als single ben je kwetsbaarder denk ik.”
Antje: “Ik ben heel gelukkig met al die lieve lekkere homo-mannen om mij heen. In de musicalwereld wemelt het natuurlijk van de gays en ik kan zo vrij met hun zijn. We kunnen elkaar teasen, met elkaar flirten en zelfs heel lijflijk zijn want alle partijen weten dat het toch op niks uitloopt.”
Marylou: “Ja met gays is het onbezonnen en leuk, maar hoe ga je ermee om als een heteroman zo aan je zit?”
Antje: “Dan denk ik gelijk: doe eens normaal, hou je handen thuis.”
Marylou: “ Eigenlijk zijn wij vrouwen krengen want we zijn zoals in alle andere dingen ook heel kieskeurig in mannen. Een klik luistert nauw. Een man van wie we vermoeden dat hij niet aardig is of dat hij stinkt, wijzen we af voordat we zeker van ons zaakje zijn.”

Mooie mannen zijn saai
Gigi: “Uitstraling en zelfvertrouwen zijn het belangrijkst. En dat uit mijn mond, want ik hou eigenlijk het meest van die typische mooie jongens.”
Marylou: “Ik vind een man mooi als hij guitig is. Ik moet heel hard om hem kunnen lachen. En hij moet groot en stoer zijn, een echte vent.”
Marielle: “Een man moet voor mij stoer en onafhankelijk in het leven staan. Een eigen leven, een eigen mening, een eigen wil. Vooral niet aan mij hangen, dat vind ik heel erg.” Antje: “En schoon, hij moet ook schoon zijn. Niets zo erg als mannen die niet lekker ruiken.” Marylou: “Maar we willen toch niet zo’n David Beckham-achtige man? Zo’n type dat elke week naar de manicure gaat, bah.”
Antje: “Metromannen zijn uit, en hadden wat mij betreft ook nooit in mogen zijn.” Marielle: “De Marlboroman in Camel-land dus.”
Gigi: “Ik ben juist heel erg van de goed verzorgde frisse metroman.”
Marylou: “Maar dan ga je vanuit de kroeg met hem mee en dan kom je in zijn badkamer en dan heeft hij meer beautyproducten dan wij met z’n viertjes bij elkaar, dat is toch je reinste afknapper?!”
Gigi: “Daar heb je inderdaad een punt. Ik hoef al zijn cremetjes niet te zien maar ik wil wel dat hij er lekker jongensachtig uitziet. Ik heb ooit eens een vriendje gehad die elke keer zijn nagels aan het vijlen was en dat vond ik te erg om te zien. Ik vind het trouwens ook fijn als ik iets opsteek van een man.”
Antje: “Een man moet intrigeren. Een man moet mij ook aankunnen want ik ben best een heftige tante en daar hoort een sterk karakter tegenover. Mijn broer wenste mijn vriendjes vroeger altijd succes.”
Marielle: “Maar pik jij weerwoord?”
Antje: “Ik verlang er zelfs naar. Aan watjes heb ik niks. Mannen deugen voor mij pas als ze mij in mijn sop gaar laten koken.”
Marielle: “Mijn man is zo. Dan kom ik thuis na dagen keihard werken en dan gaat mijn man doodleuk weg met de woorden dat hij en zijn vrienden uitgaan. Dan baal ik wel maar aan de andere kant vind ik het ook stoer dat hij zich niet aanpast aan mij. Dat zet mij met twee voeten terug op de grond.”
Marylou: “Je moet voor je man blijven vechten anders wordt het saai.” Relaties zijn een spel Marielle: “Het hele leven is een spel. Kijk nou naar onze goede voornemens.”
Marylou: “Natuurlijk is het een spel, maar volgens mij gaat het impulsief en vanzelf.” Antje: “Een spel van het hart dus. Dit klinkt wel heel erg stichtelijk he.” Marielle: “Maar we zijn wel steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen in het leven, dus ook in je relatie, en soms is dat even werken.”
Gigi: “Als het saai wordt maak ik gewoon ruzie. Als we ons vervelen dan word ik gewoon boos en dan maak ik ruzie. En daar ben ik heel heftig in.”
Marylou: “Maar na ruzie heb je wel de beste seks.”
Antje: “Bij mij niet hoor. Als ik boos ben dan duurt het even voordat het weer gezellig is. Mijn liefje is daar veel makkelijker in.” Marielle: “Wij vrouwen zijn gewoon veel ingewikkelder. Mannen zijn lekker simpel. Die kunnen de ergste dingen zeggen in een ruzie en een minuut later met je tussen de lakens duiken, en daarom houden we ook van hen.”