Interview voor girlscene

 

Interview met Marielle
Bron: www.girlscene.nl

ma:05-03-07

Ik mocht Marielle Bastiaansen, de tophaarstyliste bekend van LookingGood en Dancing on Ice, interviewen. Ik vroeg haar het hippe hemd van ‘t lijf over haartrends, haar eigen stijl én zelfs over bad hair days.

Marielle, je bent in Nederland vooral bekend geworden met de programma’s “Dat Staat je Goed” en “LookingGood”. Allebei metamorfoseshows, waar jij een belangrijke rol in speelt. Intussen is het tiende seizoen van LookingGood begonnen, waar je alle kapsels voor de metamorfoses verzorgt. Hoe ben je in het tv-wereldje gerold, na allerlei kappersopleidingen te hebben gevolgd? Ik mocht een screentest doen voor “Dat staat je goed” en dat was mijn eerste ervaring met televisie. Maar ik vond het zó leuk dat ik toen besloten heb daar verder in te willen. Vervolgens ben ik allerlei cursussen gaan volgen en gaan presenteren bij Tv&CO (zender in Brabant).

Je zit al lang in het kappersvak. Kun je de Girlscene bezoekers iets vertellen over de haartrends voor zomer 2007 ? De jaren 70/80 komen terug: dat betekent groot haar met volume. Romantiek, dus krullen en zachte lijnen zien we , maar wel met een future uitstraling en sport invloeden gaan we zien. De boblijn is niet meer weg te denken, maar deze heeft veel meer mogelijkheden dan voorheen. En het accent ligt op de voorkant, dus een pony of een lok is hot. De kleuren zijn met goud, van goudblond tot goudbruin.

Zeg eens eerlijk: heb je ook wel eens een bad-hair-day ? En hoe los je deze op? Ja, dat heb ik zeker, want ik slaap te wild, dus iedere ochtend een bad hair day! De dunne diadeempjes lossen dat deze zomer helemaal op (liefste twee dunne) en de stijltang vind ik handig en snel.

Ook was je te zien in het RTL4 programma “Dancing on Ice”. Samen met je schaatspartner Joel Mangs schaatste je de sterren van de hemel, helaas moest je na de achtste live-show het programma verlaten. Hoe was het, om op televisie te zijn zonder kam en schaar? Ik vond het fantastisch, want nu mocht ik zelf iedere week in de metamorfose, heerlijk anderhalf uur bij haar en make-up te zitten! Maar ik ben ook wel weer blij dat Looking Good nu gaat beginnen, want acht weken schaatsen was genoeg !

Je bent een drukke vrouw. Naast je werk voor LookingGood, heb je sinds kort ook een eigen borstel en kammen lijn. Ook ben je het gezicht van Babyliss Pro. Hoe blijf je fit en energiek om al deze dingen te ondernemen?
Ik hou van mijn werk, dus daar haal ik energie uit. Daarnaast loop ik regelmatig in het bos en volg op zijn tijd het South beach dieet. En oja, ik ontslak twee keer per jaar .

Je bent dus een bezig bijtje. Hoe maak je de keuzes tussen “aanbiedingen”, bijvoorbeeld toen je gevraagd werd voor Dancing on Ice? Je kunt natuurlijk niet óveral ja op zeggen…
Gelukkig heb ik daarbij de steun van mijn management en ook veel doe ik op gevoel.

Als we je op televisie voorbij zien komen, zie je er altijd tiptop verzorgd uit. Hoe belangrijk is uiterlijk voor jou? Wat vind je naast een goede haarcoupe belangrijk?
Het belangrijkste is dat je jezelf lekker voelt, want dan kun je dat ook uitstralen. Daarnaast vind ik er goed verzorgd uit zien ook heel belangrijk, je vindt mij dus vaak bij de schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en kapper…

Hoe ben je tot de stijl gekomen die je nu hebt? Zijn daar jaren overheen gegaan van vele stijlontwikkelingen, of houd je al heel lang vast aan dezelfde looks?
Ik heb vroeger veel verschillende stijlen gehad en volgde alle trends. Tegenwoordig ben ik daar wat rustiger in geworden, want op televisie gaat het om mijn kandidaten en hou het bij mezelf daarom bewust wat rustiger.

Natuurlijk wil iedereen weten wat de favoriete beautyproducten zijn van een haarstylist. Vertel eens, welke items kun jij echt niet missen in je badkamer ?
Omdat het mijn vak is, en ik niet merkgebonden ben, probeer ik altijd het nieuwste van het nieuwste uit. Je vindt dus alle merken door elkaar bij mij in de badkamer, heerlijk om alles uit te proberen!

Veel vrouwen zien jou als een stijlicoon, omdat je er altijd stijlvol en hip uitziet. Heb je zelf ook stijliconen; vrouwen die jij als voorbeeld ziet…?
Madonna is voor mij het grote voorbeeld.

In je programma’s en op je website houd je iedereen op de hoogte van de laatste trends. Doe je zelf veel aan trendwatching of hoor je veel van ‘experts’? Hoe kom je aan je informatie?
De meeste informatie krijg ik van de buitenlandse bladen. Zodra de prêt-à-porter shows zijn geweest koop ik alle bladen en pluis ze helemaal uit.

Tot slot: wat zou je nog graag willen meegeven aan de Girlscene bezoekers (jonge meiden tussen de 12 en 20)…?
Streef je dromen na en denk niet dat dingen onmogelijk zijn, want als jij erin gelooft dan kan je ver komen!