Highlights !

Vroeger spraken we over coupe soleil, tegenwoordig hebben we het over highlights, maar wat is eigenlijk het verschil …..? Coupe solei is natuurlijk vrij vertaald “kapsel van de zon”. Dit gebeurde meestal met een coupe muts, een plastickapje die over je hoofd werd getrokken en dan kon de kapper met een haaknaald daar plukjes uit halen en die lichter kleuren.

Op zich was dit een mooie methode, alleen als je dan na 8 weken terugkwam, dan werden er weer plukjes uit de muts gehaald, zonder dat de kapper kon zien welke stengen haar hij de vorige keer had genomen. Dit resulteerde dan in een mengelmoes van plukken met uitgroei tot hele lichte plukken door elkaar heen. Vandaar dat de kappers toen over zijn gestapt op de folie techniek. Want met een folie, kun je heel gericht de plukjes nemen van de vorige keer en indien nodig alleen maar de uitgroei weer oplichten/kleuren.

Ook kun je met deze techniek veel dichter bij de aanzet komen, waardoor je minder snel een uitgroei krijgt. En misschien is wel het aller grootste voordeel van deze techniek dat je in iedere folie een andere kleur zou kunnen gebruiken, dus in een behandeling kun je met vele tinten door elkaar heen werken wat een heel persoonlijk en modisch resultaat oplevert !

Het hele haar met folies behandelen is een vrij arbeidsintensief, vandaar dat er tegenwoordig allerlei snellere manieren op de markt zijn gekomen. Kamsolei of kamstahnen, met de kam lichtere verf/blondering in je haar kammen met het model mee. Erg snel gedaan en een heel natuurlijk effect. Blokkleuringen, gedeeltes van het haar worden met folies en kleur ingepakt. Hierbij hoef je niet plukje voor plukje uit te waven (highlights) maar worden grotere stukken in een keer opgezet. Erg trendy en snel. Dan nog altijd de vraag… wat is eigenlijk het verschil tussen high en lowlights… ? High lights zijn lichtere accenten in je haar en lowlights donkerdere plukjes. Je ziet dat er tegenwoordig eigenlijk geen grenzen meer zijn op kleur gebied, dus vraag je kapper wat er voor jou naast Coupe solei nog meer mogelijks is !