Haarverzorging tijdens de zwangerschap

Haarverzorging tijdens de zwangerschap 

Haar in rustfase
Is je haar voller tijdens de zwangerschap? Dat kan kloppen! Het is namelijk zo dat in deze negen maanden je haar in de rustfase blijft, dat wil zeggen dat de overgangsfase (haaruitval) stil staat. Je haren worden meestal dus echt voller en daardoor kan het beter gaan zitten (dit is per persoon verschillend). Het is helaas wel zo dat na de bevalling de overgangsfase zich inhaalt, dat wil zeggen dat de haren die in de 9 maanden niet uitgevallen zijn, alsnog uitvallen. Je hoeft jezelf dan niet druk te maken, want na 2 à 3 maanden zie je al de nieuwe donshaartjes verschijnen. Dat betekent dat er nieuwe haren voor in de plaats terug komen.

Verven of Permanenten 
Er is discussie over of het nu wel of niet slecht is om je haar in deze periode te kleuren of om te vormen (permanenten). Het is zo dat kappers geen producten mogen gebruiken die in je hoofdhuid kunnen trekken, dus is het niet gevaarlijk of nadelig voor het kindje. Je haar lijkt dikker als het geverfd is, dit komt doordat de buitenste laag van het haar normaal doorzichtig is en deze laag wordt nu gekleurd, hierdoor lijkt het haar dikker.

Statisch haar
Is je haar statisch? In dat geval kun je het beste borstels gebruiken van een natuurlijk materiaal, zoals hoorn of carbon. Dit in combinatie met stylingproducten die anti-statisch zijn. Deze natuurlijke borstels kun je bestellen in de webwinkel.

Pluishaar
Pluishaar heeft extra verzorging nodig. Je moet dan denken aan een shampoo voor droog en pluizig haar, maar er zijn ook stylingproducten speciaal voor pluizig haar, soms is hier wat olie aan toegevoegd.

Haarmasker
Wil je een haarmasker gaan gebruiken, dan kan dat natuurlijk prima, ook in de zwangerschap. Zorg er wel voor dat het product is afgestemd op jouw haar. Dus een speciaal haarmasker voor vet haar of een voor droog en pluizig haar.

Shampoo
Welke shampoo je moet gebruiken hangt helemaal af van wat voor soort haar je hebt. Haren gaan meestal niet vanzelf leuk zitten. Hiervoor moet je goed op elkaar afgestemde (styling) producten gebruiken en deze zijn per persoon verschillend.

Drogen en föhnen 
Na het wassen is je haar gevoelig en moet je het dus voorzichtig droogdeppen en dan een versteviger inbrengen. Zorg ervoor dat je haar handdoekdroog is voor je begint te föhnen, zo hoef je niet langer te föhnen dan noodzakelijk is. Dit scheelt tijd, je krijgt geen stijve armen en het is zeker beter voor je haar. Sluit een föhnbeurt af met een koude stoot lucht. Op deze manier zorg je ervoor dat de haarschubben weer dicht gaan en je haar krijgt hierdoor meer glans.

Tips
– Let goed op je voeding en zorg dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Dit komt ook de haargroei ten goede.
– Zorg ervoor dat je extra aandacht aan je haar besteed, zodat je er goed uit blijft zien.
– Probeer ongeveer elke zes weken naar de kapper te gaan.
– Ga vooral niet ineens je haar drastisch kort knippen, want er komen dagen dat je jezelf minder vrouwelijk voelt. Tijdens het kraambed, lijkt het makkelijk een kort koppie te hebben, maar de meeste vrouwen hebben toch wel moeite met snel terug op gewicht te komen en erg kort haar verdoezelt minder je volume.
– Rond en bol versterkt elkaar, je kunt dit verdoezelen door een lok, je breekt dan de lijn. Een lok doet dit meer dan een pony. Je kunt ook wat terracottapoeder op je jukbeenderen aanbrengen.

Na de bevalling 
Na de bevalling wordt de overgangsfase ingehaald, dat wil zeggen dat de haren die in de negen maanden zwangerschap niet uitgevallen zijn, alsnog uitvallen. Je hoeft jezelf dan niet druk te maken, want na 2 à 3 maanden zie je al de nieuwe dons haartjes verschijnen. Dat betekent dat er nieuwe haren ervoor in de plaats terug komen. Na de bevalling is het ook belangrijk jezelf niet te vergeten, dus blijf de kapper regelmatig bezoeken, want wat is er nu leuker dan een goed uitziende en stralende moeder!

Kijk ook eens op: http://www.babytjes.nl/