Goede styling begint bij shampoo keuze.

Het klinkt misschien raar, maar het is toch echt waar.De keuze van je shampoo bepaalt mede of je het haar wel of niet makkelijk in model kunt brengen en misschien nog belangrijker het helpt er aan mee of het ook goed blijft zitten.
Maak daarom zelf of vraag je kapper een goede diagnose te maken van de kwaliteit van je haar.
Je hebt tegenwoordig namelijk heel veel keuzes shampoos en verzorgende producten.Denk daarbij aan : fijn, stug, droog, vocht arm, gekleurd, vet haar enz enz. Gebruik je een shampoo die te verzorgend is voor je haar, dan kan het juist slap en futloos worden waardoor je het moeilijk kunt behandelen. Ook komt het voor dat bijvoorbeeld je haar aan de aanzet snel vet is, de punten droog en je hebt je haar ook nog eens gekleurd…., wat is dan het beste om te kiezen.
Ik adviseer dan altijd om te kiezen wat voor jou zelf het meest belangrijke is. Vindt je het vervelend dat je haar er snel vettig uitziet dan kies je daarvoor een shampoo, maar is het erger voor je dat het heel droog is of dat je kleur na een dure behandeling niet lang mooi blijft dan pas je je keuze aan. Meestal is de keuze voor een shampoo daarom ook niet een heel jaar hetzelfde, want na de zomervakantie heb je waarschijnlijk andere behoefte , dan na een lange koude winter……
Column: Vrouwonline