Extensions

In Looking Good kan je regelmatig (gaan) zien dat ik dit seizoen veel met haarverlenging werk. Ik vind het soms nodig om een kapsel ‘n andere vorm te geven en dat kan op meerdere manieren dan met de schaar.
Je kunt namelijk tegenwoordig op allerlei snelle manieren het haar verlengen. Er zijn allerlei technieken voor verschillende doeleinden. Je kunt extensions gebruiken voor een lokverlenging, haar verlenging, voor meer volume, leuke kleur accenten of bij een allergie voor kleurproducten !
Er zijn allerlei manieren en een ervan is net nieuw namelijk de Air Pressure. Dit systeem werkt met hairtransfers. Dat zijn stripjes bestaande uit 5 plukjes haar die met 2 tegelijk aan het eigen haar worden bevestigd. Het voordeel van 5 plukjes is dat het erg snel gaat namelijk in 16 seconden maar liefst 10 plukjes. Doordat het systeem 2 plukjes gelijk aan 1 pluk eigen haar kan maken is het mogelijk om 2 kleuren/tinten te kiezen, wat natuurlijk een heel natuurlijk resultaat of een spannende kleurnuance geeft. De hoeveelheid van je eigen haar en van de extensions wordt nauwkeurig op elkaar afgestemd waardoor het haar perfect mengt en je geen verschil ziet.

Heel veel mensen denken nog dat het slecht is voor je haar, maar het eigen haar wordt tussen de hairtransfers gelegd. Vervolgens worden de transfers met een speciale tang met behulp van luchtdruk en warmte vastgezet. Het eigen haar komt niet in aanraking met de warmte dus er is geen risico op beschadiging! Het mooie van dit systeem is ook dat de aanhechtingen bestaan uit een ultradun kunststof laagje dat prachtig glad tussen het eigen haar valt. Je kunt dus gewoon met je handen door je haar gaan zonder iets te voelen. Wil je een haarverlenging dan heb je ongeveer 35 dubbele hairtransfers nodig (afhankelijk van je haardikte). Een goede volume is bereikbaar met 15 transfers en een trendy lok heb je al vanaf 5 dubbele transfers. Met dit nieuwe systeem duurt het plaatsen ongeveer net zo lang als een gemiddelde knipbeurt. Gelukkig worden deze extensions ook gemaakt van 100% natuurhaar dat op de juiste groeirichting is geselecteerd. Daardoor voelt je haar niet alleen heel natuurlijk, het heeft ook dezelfde glans en veerkracht als je eigen haar. De extensions kun je op dezelfde manier behandelen als je eigen haar: je kunt ermee fietsen, sporten, zwemmen of naar de sauna. Je kunt het krullen, föhnen en stylen. Net zo makkelijk. Het bestaat al een tijdje in het buitenland, want Madonna, Jennifer Lopez, Drew Barrymore, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Catherine Zeta-Jones, Céline Dion en Cameron Diaz hebben het allemaal al een keer gehad of hebben het nog, maar sinds korte tijd kun je het nu ook in kapsalons in Nederland laten zetten.

Dus als je geen zin om te wachten tot je haar of lok lang is gegroeid, dan is dit misschien de oplossing voor jou !