Een bad hair day?

Een goed verzorgde kapsel is belangrijk. Volgens psychologisch onderzoek zou het één van de dingen zijn waar mannen in een vrouw op letten. En daar kunnen we ons wel iets bij voorstellen, want slordige, vette haren zijn nu eenmaal niet aantrekkelijk.

Je denkt dat een goed verzorgd kapsel veel tijd vergt, maar soms ligt het aan iets anders en het enige wat je dan nodig hebt is “ervaren kappershanden”.
Er zijn momenten waarop je haar gewoon niet meer wil ermee doorlopen wordt dan een aaneenschakeling van ‘bad hair days’. Maar wanneer is het moment daar?

Doe maar weer een staartje,
Als je je haar altijd en eeuwig in een staartje draagt, is het tijd voor een verandering. Van lang haar is het toch de bedoeling dat je het ook los draagt. Anders kun je beter voor een kort koppie gaan. Dus zet de schaar erin of laat het eens flink bijwerken zodat je het weer prettig vindt om het los te dragen.

Een aantal dagen achter elkaar een bad hair day hebt
Als je haar je langer dan een week en in ieder geval na een wasbeurt waaraan je veel aandacht aan je haar hebt besteed, nog niet zit of blijft zitten. Je haar moet eens flink onder handen genomen worden. Het is tijd van verandering van model. bespaar niet op de kosten. een goed geknipt model voorkomt veel ergernis.

Als je maar van kleur blijft veranderen
Wanneer je steeds maar van kleur blijft veranderen en een paar dagen na een het kleuren je alweer aan een nieuwe tint begint te denken, dan is het tijd voor een goed kleur advies. Tegenwoordig moet de kleur je kapsel accentueren.

Als je voor een feestje nauwelijks of geen aandacht aan je haar besteedt
Wanneer je voor een feestje of een bijzondere gelegenheid het accent op je make-up legt omdat je eigenlijk niet weet wat je met je haar aanmoet, is het tijd in te grijpen. Blader tijdschriften door, verzamel foto’s van kapsels die je mooi vindt. Bespreek dit met je kapper en vergeet niet om je te laten uitleggen hoe je het zelf in model kunt brengen.

Je komt eigenlijk nooit tevreden van de kapper vandaan
Misschien is het in dit geval tijd om van kapper te veranderen. Informeer bij vriendinnen en kennissen naar hun kapper. Loop eens langs een andere kapsalon en kijk of de sfeer en de kapsels die je daar ziet je bevallen. Kies je kapper met zorg en bespaar er niet op, want geloof mij , van een goed geknipt model heb je maandenlang plezier.