De boblijn

De Boblijn

Veel mensen schrikken helaas als ik zeg dat ik bij ze een boblijn wil gaan knippen, want dan denken ze aan vroeger of aan een strak en truttig kapsel !
Maar de boblijn is absoluut niet altijd strak en al helemaal niet truttig. Het is een naam die een bepaalde kniptechniek aangeeft nml vrij recht, maar je hebt de bob in allerlei uitvoeringen, lang, kort, scherp, zacht, rond , steil en krullend , een lengte met lagen enz enz.

Na een periode van matjes die in de vorm van een v werden geknipt is het nu de tijd van de omgedraaide v oftewel de bob. Ook kun je met de voorkant heel erg variëren, want bij een bob is een korte strakke pony, lange pony of een lok allemaal mogelijk. Kies wel een bob die het beste bij je gezicht past, dus bijvoorbeeld als je een rond gezicht hebt, neem dan niet te veel volume aan de zijkant en als je een wat langer gezicht hebt kies dan niet voor een lange lok en als je een hoekig gezicht hebt, neem dan een rondere vorm van de bob. Hopelijk heb ik de angst een beetje weg kunnen nemen, want ook in het voorjaar zien we de bob weer terug komen !