Dagblad DE STEM:Marielle-bastiaansen-gaat-haar-verlengen

PRINSENBEEK – Als vijftienjarige zette de Prinsenbeekse Mariëlle Bastiaansen de eerste stappen in de kapperswereld. Die eerste stap leidde al snel in andere richtingen, maar ‘haar’ bleef de rode draad in haar carrière. Ook tijdens haar TV-werk. Vanaf 13 september is het haar weer letterlijk haar werk.

“Als je kijkt wat mijn passie is, dan is dat haar en tv”, zo vertelt Bastiaansen, op weg naar een opname voor het nieuwe seizoen va Life is Good. Gelijkertijd wordt in Breda gewerkt aan de realisatie van haar haarweefstudio. Om maar eens aan te geven dat haar en tv bij Bastiaansen hand in hand gaan.

Het TV werk, als oprichter van TV&CO en 11 seizoenen als presentatrice van Looking Good, blijft belangrijk. “Maar dat is erg onzeker. Ik beschouw dat als de slagroom op de taart. Ik zie dit nieuwe bedrijf als een basis naast het TV-werk.”

Bij Yell SL, zoals de salon aan de Gageldonkseweg gaat heten, wordt niet geknipt. “Wij denken dat we door ons te richten op hairweaving daar ook de beste in kunnen zijn”, aldus de onderneemster. “Dat is het invlechten van echt haar bij bijvoorbeeld vrouwen met dun of fijn haar , of bij vrouwen die het haar langer willen.

Bastiaansen weet waarover ze het heeft. Zelf is ze al lang aan het ‘weaven’. “Ik zit ook al 28 jaar in het kappersvak”, voegt ze nog maar eens even toe. Vandaar dat ze hierover ook geregeld benaderd werd en wordt. Door tv-programma’s als deskundige, maar ook door particulieren. De stap is dus minder groot dan in eerste instantie lijkt.

Wie denkt aan het verlengen van haar, komt al snel uit bij extensions. “Maar dat doen we dus niet, dat is echt iets anders. Wij werken met een natuurlijk product, ook met echt haar dan we zonder ringetjes of lijm inzetten , invlechten dus. Het brengt ook geen schade toe aan je eigen haar.”

Bastiaansen werkt samen met visagiste Tresie Vishnudatt. “Zij heeft ook veel ervaring met weaving.” Vanaf 13 september kunnen vrouwen op afspraak terecht bij Bastiaansen. “Tijdens een eerste gesprek bekijken we dan wat mogelijk is en kunnen we een prijsopgave maken”, aldus de Prinsenbeekse.

Bekijk hier het artikel in dagbad DE STEM