Column Zomerblond

Zomersblond, maar wel professioneel ! 

Helaas zie ik in de drogisterijen de sprays om je haar op te lichten over de toonbank gaan nu het weer zomer wordt !
Van de ene kant snap ik het wel, want van die blonde lokken staat leuk als je lekker een tintje hebt. Helaas weten niet veel mensen wat voor schade ze aanrichten op hun haar .

Het is namelijk zo als je de oplichtende spraytjes in je haar gebruikt dat het in combinatie met de zon gaat bleken en dan komt het, want het stopt niet meer….. Ook al denk je van zo is het net genoeg opgelicht, dan kun je het proces helaas niet stop zetten en gaat het alsmaar door, moet je nagaan als het in Nederland echt ineens warm en zonnig gaat worden !
Je haar wordt steeds lichter en droogt iedere dag als de zon erop schijnt steeds meer uit !!

Het verschil is dat de kapper het proces kan begeleiden en niet je haar alleen maar bleekt. De kapper werkt met producten die het haar opent ietsje oplicht (nooit meer dan nodig) de kleurpigmenten veranderen van bruin in bijvoorbeeld blond en het haar weer sluit en het proces dus stopt ! Dit is beter voor het haar en de kleur kun je van te voren bepalen en gelukkig heeft de kapper tegenwoordig allerlei simpele en snelle technieken die het effect van de zon perfect kunnen nabootsen.
Dus geen dure ingewikkelde technieken maar echt een natuurlijke zomerse gloed en dit is ook fantastisch bij mannen die het meestal erg leuk vinden als het haar na de vakantie is opgelicht, alleen nu kun je het op een veilige betrouwbare manier al voor je vakantie laten doen zodat je er de hele zomer plezier van hebt en niet na je vakantie met een te gebleekte droge bos haar zit.

Ik wens dan ook iedereen een super leuke vooral mooie vakantie toe !!

Column van Marielle op Vrouwonline