Iedere firma komt met een eigen vertaling van de trends voor komend seizoen, zo ook Wella Professional . Deze trends zijn gesignaleerd door Trendvoorspeller Carlin International. Deze 4 trends zijn:

1)WONDERLAND

Een wereld waar de natuur al de daden en gedachten beïnvloedt. Van design en architectuur tot voeding en mode. Bij dit thema gaat het er niet om wat we uit de natuurlijke wereld kunnen gebruiken, maar wat we ervan kunnen leren. In dit Wonderland is het haar losjes en zonder vaste structuur. Of het nu lang of kort is, het waait vrij in de wind. Het is licht, met feeërieke coupes en krulvariaties, gestyld met wijd uitlopende ‘staarten’ en los vlechtwerk. Net als de natuur zelf kent het haar verschillende texturen, diverse kleuren en een variatie aan beweging. De haarkleur weerspiegelt het natuurlijke palet met op de natuur gebaseerde tinten die worden opgefrist door zachte pastels.

2) MINERAL SPLENDOUR

Luxe staat bij dit thema voor het zeldzame en wendt zich af van het overvloedige. In de mode wordt gewerkt met wikkelingen en plooien in subtiel glanzende materialen die doen denken aan de vouwen in metaal. De coupes binnen dit thema volgen de organische vormen en vloeiende lijnen van de mineralen. Het uitgangspunt bij iedere coupe is de C-curve. Deze curve geeft het haar een naar binnen gerichte vorm of het nu bij de pony of de neklijn is, voor een zacht of dramatisch effect. Warme en koele metallictinten geven glans aan het haar, waarbij hele nauwkeurige technieken worden toegepast. Op ton-sur-ton wijze worden ambertinten gecombineerd met brons, en askleuren gecombineerd met matgoud. Het eindresultaat is ruw, maar toch geraffineerd.

3) FACTORY LYRICS

De ‘industriële wereld op straatniveau. Een neo-industrialisatie dringt door tot in iedere vorm van kunst en design. Kunst, voeding en mode worden gedomineerd door teerachtig zwart en glanzende petroleumtinten met een esthetische nuttigheid. Het gaat hier om contrast, niet om uniforme vormen. De coupes zijn grafisch en sluiten met opzet niet aan, vormen zijn asymmetrisch. Het haar heeft structuur; naast steile delen kent het ook gedeelten met beweging. De manier waarop de kleuren worden gemengd is van essentieel belang. Het gaat hier niet om het standaard monochrome palet, maar een palet dat over de fabrieksvloer is geveegd, waardoor stoffige witnuances en rokerige zwarttinten ontstaan. Het haar heeft een matte finish met zowel gepolijste als natuurlijke gedeelten.

4) COUTURE ALLURE

Deze trend zet een stempel op de individualist. Vereer je persoonlijke stijl, breek met alle conventies. Het is tijd voor lef, voor het bepalen van je eigen podium en erop te klimmen. Nu gaat het om het creëren van volume. De vorm van het haar is gebeeldhouwd, grafisch en vormt op een absoluut eigentijdse wijze een ode aan de boblijn. De coupes zijn sterk en brutaal, de structuur is glad en op een virtuele manier kunstmatig. Het volume wordt benadrukt door schaduwkleuringen die worden opgelicht door met opzet gecreëerde glansdelen. De tinten zijn puur, dicht en verzadigd van kleur. De styling is gecontroleerd en dramatisch.