Column Marielle Kapperssite

 

Elk seizoen schrijft Marielle een column voor de kapperssite.

Hieronder de laatse column van Marielle:
15/12/06 – Marielle Bastiaansen vertelt

 

Een graadmeter voor haartrends is de modewereld. Op de internationale catwalk halen hairdressers hun kunsten uit de kast. Wat viel op? Allereerst dat krullen het goed doen. Dus heb je nu nog geen speciale tang of warmtekrullers in huis, schaf deze dan meteen aan. Heb je heel steil haar, dan kun je bijvoorbeeld een combinatie maken. De bovenste helft van het haar houd je glad, de onderste helft krul je. De scheidingslijn van steil en krul, steek je vol (glitter)speldjes.

Extensions zijn nog steeds hip! De technieken worden met de dag verfijnder en met een flinke bos lang haar, heb je ineens legio mogelijkheden. Laat het nonchalant los hangen met een middenscheiding, of steek je haardos losjes op. Varieer met accessoires, zoals een modern diadeem of glansparels die je subtiel met kleurloze draadjes bevestigt.
Voor iedereen die zich als braaf (ondeugend) schoolmeisje wil kleden, is de vlecht gesignaleerd (maar dan wel van links naar rechts over je voorhoofd gedrapeerd).
Het knotje is ook terug, maar alleen voor dames die het zich kunnen veroorloven hier piekjes uit te laten steken zonder dat het rommelig overkomt.
En … de meningen zijn verdeeld, maar we zien toch duidelijk dat de pony een comeback maakt. Zelfs het pagekopje duikt weer op! Ook met dit kapsel kun je meer kanten uit dan je denkt. Een volle pony geeft een mooi gevormd gezicht extra accent. Voor een speciaal avondje uit, is met flink wat stylingproducten de pony makkelijk achterover te stylen.
En voor wie echt extreem wil … kies voor volume. Met een ondersteunde permanent, extensions en of volumeproducten plus flink wat doorzettingsvermogen, maak je een coupe ‘gothic’ waar de bekende modeontwerper Westwood zo goed in is. Grote bossen haar losjes opgestoken, bewust nonchalant en in een matte kleurstelling. Maar les een is en blijft: vraag je kapper je coupe zo te knippen of snijden, dat je volop kunt variëren.

Bron: Kapperssite