Column FNV MOOI Lijfstijl 5 Style Guide

Marielle schrijft voor elk magazine van FNV MOOI een artikel over de belangrijkste ontwikkelingen in het vak en wat ze meemaakt in de dagelijkse praktijk.

De Style Guide op Internet

In het programma Looking Good hadden we het vaak over mode en trends.
Na de eerste paar jaar kwamen we erachter dat de modebranche soms andere termen en namen voor stromingen gebruikte dan de kappersbranche, we bedoelden ongeveer wel hetzelfde, maar de benamingen waren verschillend.

Daar kwam bij dat make-up, brillen en accessoires een steeds belangrijkere rol gingen spelen in het straatbeeld. Door de komst van de Style Guide veranderde er het een en ander. De Style Guide was een magazine waarin je in één keer alle trends van het seizoen terug kon vinden.
Dit magazine vond je in alle kapsalons, kleding- en brillenzaken. Ongeveer 2 keer per jaar kwam deze uit en was een enorm succes. Maar na vier succesvolle papieren Style Guides is er gekozen voor een digitale versie.

De reden hiervoor is dat ze nu nog meer informatie op het gebied van mode, beauty, haar en accessoires kunnen laten zien. De internet Style Guide is inspirerend, leuk, maar vooral ook leerzaam! De site staat boordevol stylingtips die je dagelijks kunt gebruiken. Aan de hand van de drie belangrijkste modetrends van het seizoen leer je alles over kleuren, materialen, combinaties en must-haves.

Dat is op zich al interessant en de combinatie van branches en producten maakt het nog veel leuker. Je ziet welke make-up het best bij welke mode past en je krijgt volop tips over de toepassing. Hoe maak je die mooie ogen of die volle lippen en welke foundation is het beste. En je ziet in één oogopslag welke sieraden bij welke stijl passen of welke zonnebril deze zomer hot is.

En wat voor ons en de consument erg leuk is dat er wordt verteld welk kapsel bij welke trend past en hoe je in een handomdraai je kapsel een andere stylingvariant kunt geven. Dus veel informatie, haartips en ook alles over haarkleuren.

Voor de kappers is er een eigen pagina waarop je alle vaktechniek nog eens na kunt kijken. Dit onderdeel over vaktechniek is uitsluitend toegankelijk voor eigenaren en medewerkers van kappersbedrijven die heffing betalen aan het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA).

Je kunt er een geldig CRK-nummer in vullen, dat bij inschrijving is verstrekt aan de eigenaar-ondernemer. Indien je niet meer beschikt over dit nummer, kun je dit opvragen bij de eigenaar-ondernemer of bij het HBA. Kortom, een site die je bij je favorieten moet zetten en regelmatig even moet checken om up to date te blijven… http://www.styleguide2008.nl