Column FNV MOOI Lijfstijl 3 Hairfashion

 

Marielle schrijft voor elk magazine van FNV MOOI een artikel over de belangrijkste ontwikkelingen in het vak en wat ze meemaakt in de dagelijkse praktijk.

De kapperssite is vernieuwd.

Heel handig… De kapperssite!
Hoe vaak ben je wel niet met een klant in gesprek en praat je over een nieuwe look, maar soms kun je het gevoel hebben dat je niet helemaal begrepen wordt.
Of erger nog: een klant die jou probeert uit te leggen welke coupe of kleur ze wil! Want zeg nu eerlijk, wij hebben vaak andere termen dan de klant.

Een klant noemt opgeknipt als ze lagen bedoelt, en wat is ook alweer ‘niet te kort’??
Kleur uit een kleurboek kan, maar toch zien wij met kappersogen beter wat het gaat worden dan de klant, want die ziet op een klein staaltje het verschil met blond of goudblond bijna niet, maar wel bij het eindresultaat, want dan kan het vaak te geel zijn!!

Met de kapperssite voorkom je lange en onduidelijke adviesgesprekken en kun je meteen to-the-point komen. De site is nu te bewonderen in een hele nieuwe vorm. Je vindt er namelijk een modellenboek met ontzettend veel verschillende kapsels.
Je kunt al beginnen met kiezen welke stijl bij je klant past, bijvoorbeeld vrije tijd, klassiek, zakelijk of extravagant.

Of misschien wil de klant wel een look voor een avondje uit. Als je dat hebt bepaald, dan kun je vragen welke haarkleur het meest aanspreekt en vragen of je klant wel eens zou willen werken met de aanklik-mogelijkheden op het scherm.

Dan bepaal je de haarlengte, wil je klant wel eens kort proberen of is hij of zij het juist lang aan het laten groeienΙ Een andere keuze is het haartype, je kiest bijvoorbeeld voor krullen en dan krijg je dan alleen maar foto’s met krullenkapsels, dit geldt natuurlijk ook voor slag of helemaal steil.

Het is super makkelijk en leuk ook om te kijken voor een nieuwe look. Je zou het bekijken van deze site ook al in de wachtruimte kunnen aanbieden, want dan kan de klant zelf al gaan kijken wat hij of zij leuk zou vinden.

Helemaal fantastisch is dat je de uitgekozen kapsels heel makkelijk kunt mailen, dus je kunt je klant vóór de afspraak in je salon een foto en advies mailen, maar dit kan natuurlijk ook andersom, dat de klant jou mailt met wat hij of zij op de volgende afspraak wil!!!
Een ander groot voordeel is dat de nieuwste trends ook altijd meteen op de site staan. Inmiddels weten veel vooruitstrevende kappers de site te vinden voor hun eigen persfoto’s. Tevens staat de nieuwe haarlijn en haarkleur lijn altijd als eerste op deze site.

Naast het grootste modellenboek van Europa is op de vernieuwde site ook aandacht besteed aan ‘Mijn Stijl’ waarin de door jou aangeklikte kapsels kunnen worden verzameld. Wanneer je je aanmeldt blijven jouw kapsels zelfs bewaard voor een volgend bezoek. Zo kun je gemakkelijk nog eens terugkijken naar je verzameling.

Nieuw op de kapperssite is het online magazine dat elk seizoen wordt uitgegeven. In dit magazine vind je de nieuwste haartrends, de hotste kapsels van het moment, specials over haarverzorging, leuke metamorfoses en de laatste nieuwtjes op haargebied. Een magazine boordevol inspiratie dus! Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast over de site als ik ben!