Het valt me iedere keer weer op als ik mensen in mijn kappersstoel krijg dat ze niet eens echt goed weten wat de vorm van hun gezicht is terwijl dit de basis is van je kapsel. Als je namelijk weet welke vorm je hebt, dan weet je ook gelijk welke kapsels er goed bij je passen en welke niet. Ook weet je waar je rekening mee moet houden bij de keuze van een nieuwe coupe.

Er zijn 6 basis vormen: Rond, lang, ovaal, vierkant, peervormig en hartvormig. Een paar basis principes, bij een rond hoofd moet je niet voor te veel rondingen rond en om het hoofd kiezen, want dat accentueert, wel is het goed om iets de hoogte in te gaan of voor rechte lijnen te kiezen. Als je een langwerpige vorm hebt dan vermijdt e langere lengtes langs je gezicht en kies je vooral geen kapsels die omhoog staan. Ovaal is ideaal, bij deze vorm hoef je nergens rekening mee te houden en kun je ieder kapsel kiezen. Kies niet voor hoekige, strakke lijnen als je een vierkant gezicht hebt, maar ga juist voor rondere lijnen. Bij peervormig vermijdt je volume bij de kaaklijn, maar leg je het volume juist bij de slapen, waarbij je bij hartvormig dit juist omgedraaid moet kiezen voor het mooiste resultaat.
Je zult zien als je weet welke vorm je hebt het makkelijker wordt om te kiezen bij je volgende kappersbeurt en als je twijfelt, dan kan je kapper je zeker helpen, succes !!

Column: Vrouwonline