7 vragen aan Marielle


Zeven vragen aan: Mariëlle Bastiaansen 

Mariëlle Bastiaansen (37) is bekend van de metamorfoses van het RTL4-programma LookingGood. Ook is ze mede-eigenaresse van de Bredase televisiezender TV&Co. Begin dit jaar kon u haar bovendien veelvuldig zien op de schaats in het tv-programma ‘Dancing on Ice’. Een drukbezette vrouw dus. Tussen alle activiteiten door stelden wij haar onze zeven vragen.

1. Wat is het leukste aan jouw baan?
De afwisseling. Ik kom met veel verschillende mensen in contact. Zowel bij LookingGood als bij TV&Co. Iedereen heeft weer een eigen verhaal. Ik vind het leuk om me daarin te verdiepen, mensen boeien me. Natuurlijk vind ik het ook geweldig om nu in Dancing on Ice te staan. Zowel het schaatsen zelf als het leren kennen van de anderen is super.

2. Waar ben je het meest trots op?
Als kind droomde ik er al van om iets bij de televisie te doen, maar de weg ernaartoe was best lang. Ik kom zelf uit Prinsenbeek van de boerderij. En als ik dan zoals afgelopen vrijdag weer bij Dancing on Ice sta tussen die andere BN’ers, dan denk ik: ´Wow, dat ik daar gewoon tussen sta!´. Ook ben ik natuurlijk apetrots op TV&Co. Als ik nu zie wat Joep (Schreuder red.) en ik samen hebben opgebouwd… Daar konden we toen alleen nog maar van dromen!

3. Wat vind je het leukste in Breda?
De kleinschaligheid. Hier heerst toch een beetje een ons-kent-ons-cultuur, het voelt aan als thuiskomen. Ik woon nog steeds in Breda en vind het heerlijk om gewoon lekker bij de Bommel binnen te lopen en oude bekenden in de stad tegen te komen. Dat kneuterige, daar hou ik wel van.

4. Wat hindert je het meest in Breda?
Het parkeren in de binnenstad. Op zaterdag probeer ik het al niet eens meer. Vroeger kon je nog de Grote Markt oprijden, lekker makkelijk. Ik moet nog steeds wennen aan het feit dat je je auto nu het beste in een parkeergarage kunt zetten.

5. Wat vind je het mooiste gebouw in Breda? 
‘t Sas vind ik helemaal geweldig, ook al is dat niet echt één gebouw. Het is daar gelukt om de grote ketens buiten te houden en dat zorgt voor een heel intieme, originele sfeer. Het voelt persoonlijker aan dan een doorsnee winkelstraat.

6. Hoe ziet jouw droomhuis eruit?
Misschien heb ik dat al gevonden, maar dan moeten we eerst nog een jaar verbouwen. Destijds wilde ik graag in Prinsenbeek wonen en mijn partner in Breda. We wonen er nu precies tussenin, met veel ruimte om ons heen, maar ook weer niet in the middle of nowhere. Eigenlijk best ideaal dus.

7. Naast wie zou je het liefst in het vliegtuig willen zitten?
Naast Joep. Wij hebben nooit tijd om echt goed bij te praten. Televisiewerk is zeven dagen per week hard werken. Boven­dien werkt Joep ook nog eens vier dagen per week voor de NOS. Bij een vlucht naar een verre bestemming kunnen we allebei geen kant op. Dan pas is het mogelijk om ongestoord al onze plannen tot in de details te bespreken.