100 jaar permanent,

Vorige week belde shownieuws mij op met de vraag of ik mee wilde werken aan een item over het bestaan van 100 jaar permanent.
Ja, hartstikke leuk natuurlijk, zo gezegd zo gedaan !
Tijdens het interview kwam ik erachter dat heel veel mensen denken dat permanent uit is. Maar net als alles heeft de permanent een grote ontwikkeling mee gemaakt. Laten we beginnen bij het woord “permanent” wat wil zeggen blijvend.

Gelukkig is dat niet meer zo, want dat wilde zeggen dat je na 2-3 maanden mat een steil stukje haar zat en de rest nog vol krul. Je moest het dus echt helemaal uit laten groeien. Nou dat hoeft gelukkig nu niet meer, want er bestaan 60 dagen permanenten. Je begrijpt dat de naam dus achterhaalt is en we niet meer spreken over permanent, maar over een omvorming. Het vervaagd langzaam uit je haar en je hebt zelf de keuze om het te herhalen of niet !
Dit komt natuurlijk ook omdat de vloeistof enorm is veranderd, vroeger was het vrij agressief en schadelijk voor het haar, maar tegenwoordig zijn de vloeistoffen veel milder, dus minder schadelijk. Ook de dikte van de rollers is drastisch veranderd, vroeger waren het kleine rollertjes, maar nu is er een grote variëteit aan diktes en vormen.

Het allergrootste verschil is denk ik wel de manier van het indraaien, want vroeger moesten krullen groot en wijdt zijn, maar tegenwoordig is het hip om de bovenkant van je haar plat te houden en de krul halverwege je hoofd te laten beginnen. Let wel, iedere haarsoort en type is weer anders, dus laat je wel goed door je kapper adviseren voor je aan een omvorming begint.